Krycí jména - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Vlaada Chvátil
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Hádání slov

Ahoj, narazili jsme na takovou nepřesnost, doufám, že mi někdo poradí :)

Situace: V prvním kole jsemail dostala nápovědu pro dvě slova, to první jsem neuhodla, ale bylo mi pak hned jasné, jaké dvě slova byla na mysli. V dalším kole jsem dostala další nápovědu pro jiná slova, kde jsem si opět nebyla moc jistá, proto jsem raději zkusila uhodnout slovo z minulého kola - ale tady jsme narazili, prý mám první slovo hádat k aktuální nápovědě. V pravidlech jsem se o tom moc nedočetla. Co si o tom myslíte? Musím nejprve hádat slova k aktuální nápovědě a až potom můžu dohádat předchozí slova?
22.5.2017 11:23:21

Slova
Hledat slova můžeš jak sama uznáš za vhodné. Důležitý je počet, který ti spoluhráč přihraje. Pokud ti dal nápovědu pro dvě nová slova a řekl číslo dvě, tak i pokud bys věděla 2 současná a 2 z minulé hry, hádáš jen maximálně 3.

22.5.2017 11:30:44

Hádání slov
Ahoj, podle mě můžeš hádat jaké slovo chceš. Když někdo bude trvat na tom, že to není k aktuální nápovědě, můžeš říct, že šlo o šťastný tip. Ale v pravidlech jsem žádné takovéhle omezení nenašel, myslím, že je to i pravidlově v pořádku :)

22.5.2017 11:35:01

Je to jedno
V podstatě může být úplně jedno, na která slova ukážeš. Jedinou podmínkou je alespoň jednou hádat, i kdyby to bylo špatně a zároveň je v každém kole možno hádat o jednu kartu víc. Jediným drobným omezením je to, že by slovo a číslo mělo odpovídat reálně počtu karet, která napovídající myslí. Tedy ne počet neuhodnutých plus karty z auktuálního kola.

22.5.2017 11:52:46

není to tak> Měl jsem tu rozsáhlou odpověď, která ale asi byla smazána, nejspíš v rámci tažení za čistotu otázkových diskusí, což v zásadě vítám.
Jen se mi to nechce psát celé znovu, takže jen stručně: je úplně jedno, jaké číslo řeknu, nemusí to mít žádnou souvislost s počtem napovídaných karet. V tom je právě kouzlo té hry, že ostatní netuší, zda vyšší číslo znamená více hádaných karet nebo jen šance k uhodnutí více slov z minula... - mblatny

Vybíráme z Bazaru

Mana
Mana
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas