Krycí jména - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Vlaada Chvátil
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Družstvo řekne, co bude hádat

Párkrát se nám už přihodilo, že družstvo dostalo nápovědu např. na 2 slova, ale byli 3 kandidáti - a samozřejmě poprvé tipovalo to špatné slovo.

Tím pádem bylo víceméně jasné, že ty další 2 jsou správně. Může družstvo v tomto případě říct svému kapitánovi např. "příště budeme hádat kladivo a trpaslíka", aby na to mohl reagovat (buď dávat nápovědu na něco jiného a příslušně zvýšit číslo, anebo - když je některé z nich špatně nebo dokonce vrah - použít nápovědu s nulou)?

Dle mého názoru to pravidla neporušuje, vypadá to samozřejmě trochu divně, ale faktem je, že pokud kapitán sám nic neříká a ani na takovéto věty nijak nereaguje, mohou si hráči říkat co chtějí.
--------------------------------------------------------
zarytý fanda, sběratel a propagátor deskových her
10.7.2018 12:41:28

Je to v poradku
Je to ok, ba dokonce i vice nez ok - ti, co hadaji, by se meli bavit co nejvice mezi sebou, a tim davat kapitanovi podnet k dalsim krokum. Tj, kdyz chci priste hadat urcite slovo ci vic, idealne to jasne prohlasim, a jeste lepe v poradi, v jakem je chci hadat :)) proste je to soucast strategie a kapitan pak zareaguje na tyto informace tim, jakou napovedu da a na kolik, pripadne zda vyuzije nekonecno nebo nulu. Obcas se treba taky stane, ze hadajici strana zmini treba 3 slova jako potencionalni agenty, a ackoliv to nebylo puvodne to, co kapitan myslel, se ve vsem trefi, takze se docela hodi vyuzit napovedy nekonecno, ackoliv to nejsou posledni slova, aby hadajici vedel, ze muze oznacit vse drive zminovane. Ale nejcasteji se stava spis, ze zbyvaji treba 2 agenti, a jednoho hadajici uz podezriva z minule napovedy. Rekne tedy, ze ho bude chtit oznacit v pristim kole, takze kapitan v pripade spravne domenky hadajiciho muze s klidem dat napovedu na 1 slovo, a pokud je domenka spatna, bude muset spojit obe a dat napovedu na 2, pricemz ale hadajici alespon zjisti, ze jeho domenka je spatna a ma hledat jinde.

10.7.2018 12:57:39

Vybíráme z Bazaru

Ostrov dinosaurů: Hoď a kroť
Ostrov dinosaurů: Hoď a kroť
Akt. cena: 390 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas