Krycí jména - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Vlaada Chvátil
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

3 týmy?

Slyšel jsem, že se dá tato hra hrat i na 3 týmy, kdy kolemjdoucí se přidají jako 3. tým. Zkoušel to někdo? Je to zábavne? Bude nás totiž vic jak 10 lidí, tak si říkám, že mít v týmu třeba i 5 špiónů +superšpión, je asi už moc.
29.4.2016 13:35:02

teoreticky
by se dala použít neutrální barva jako třetí.

Vycházelo by to pak pěkně: první tým 9 slov, druhý tým 8 a třetí 7 + pořád jedna černá jako instant death.

Problém je, jestli už těch 7 není málo, to se dá zvládnout vpohodě za tři kola. Pokud to máte na odreagování, nemělo by to vadit. Co bude horší, je, že bude větší prodleva mezi tahy, kdy už tak se někdy čeká, než kapitán vymyslí nápovědu a pak ještě přemýšlí tým nad tím, co vlastně tipne.
Taky někteří kapitáni radí tak, aby případně třeba jedno neutrální slovo mohlo zavazet, protože pokud ho tým tipne, zas tak moc tím nepomůže soupeři. Ve variantě tří týmů by to bylo opravdu o vybroušené nápovědě, což pro "devítkový tým" může být trochu oříšek. Navíc poslední tým by měl už dost slov (tipuju, že minimálně 4 v prvním kole) odkryté ostatními týmy, což by jeho kapiátnovi ještě trochu ulehčovalo pozici.

EDIT: Ale o ofiko variantě tří týmů nevím, jen že můžou hrát tři hráči, což je něco maličko jiného.

29.4.2016 14:45:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Už je to pár let zpátky co jsem to zkoušel pro 3 páry nějak vymyslet… bez problémů to fungovalo. Udělal jsem 12 karet klíče. Zkusím to dát sem ke stažení, třeba se to bude někomu hodit… ale je to taková domácí rychlovka (až budu mít víc času předělal bych to do originální grafické podoby, ale funkci to splní i tak). Tisknout na silnější papír s černým pozadím.

21.1.2022 09:45:51

Vybíráme z Bazaru

Architekti západního království - 2 rozšíření
Architekti západního království - 2 rozšíření
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 4 hodiny

Offcanvas