Král Ozo - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 6 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: logická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Broadway Toys LTD
Hobby Japan
Huch & Friends
Lacerta
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

OZO žije na souostroví čtrnácti ostrovů ztracených uprostřed Tichého oceánu. Každý ostrov má svého krále. OZO je králem nejmenšího ostrova. Všichni králové mají dlouhé vlasy s barevnými korálky. Tito králové neustále bojují o to, kdo by měl být králem králů všech ostrovů. Jednoho dne přišel OZO s nápadem. Řekl ostatním králům: "Proč nehrajeme namísto bojů hru, abychom rozhodli, kdo bude králem králů?" "Hra? Co tím myslíš?" ptali se ostatní králové. "Ano, hra! Poslouchejte, každý z nás si ustřihne jeden cop s barevným korálkem a ten hodí na zem. Každý z nás pak zvedne jeden z copánků. Ten, kdo zvedne nejdelší, je král králů!" Hráli tuto hru a fungovalo to dobře. Od té doby všichni na ostrově hrají hru nejen proto, aby rozhodli, kdo by měl být králem králů, ale také, aby vyřešili každodenní drobné konflikty, a nebo jen tak pro zábavu. Díky této hře ostrovní obyvatelé žijí v míru a štěstí. 

Král OZO je rychlá hra procvičující rychlost, postřeh a šikovnost. Každý hráč musí najít šňůrku se správnou barvou korálku a poskládat tak nejdelší šňůrku.

Příprava hry:

Na začátku hry si hráči zvolí variantu, kterou budou hrát, rozloží podložku na stůl a připraví si šňůrky.

Průběh hry:

Základním principem je Barevná varianta: hráč uchopí všechny dostupné šňůrky zhruba uprostřed (za provázek), zvedne je cca 20cm nad podložku, vyřkne barvu a pustí šňůrky. Všichni hráči současně hledají šňůrku s korálkem dané barvy. Když šňůrku najdou, zvednou ji za průhledný korálek. Hráč, který drží správnou šňůrku, si ji nechá a připojí ji k vlastní šňůrce, pokud již nějakou vlastní, čímž dostává řetěz. Špatně zvolené šňůrky se vrátí na stůl a pokračuje hráč nalevo od vítěze kola.

Další herní varianty:

  • Barevná varianta - hledá se určitá barva
  • Antibarva - snažíme se vyhnout dané barvě
  • Nejdelší šňůrka - hledá se delší šňůrka
  • Míchaná - kombinace výše zmíněných, na začátku kola házející hráč určí variantu

Konec hry:

Hra končí, když na podložce zůstane 5 šňůrek. Hráči si v ten moment porovnají vzniklé řetězy ze šňůrek a vyhrává ten, jehož řetěz je delší. Pokud dojde na remízu, vyhrává ten, jehož řetěz obsahuje nejdelší šňůrku (porovnají se nejdelší šňůrky řetězů).

Autor: trucajda

Další názvy této společenské hry

  • King Ozo
  • King OZO / OZO王大作戰
  • Król Ozo
  • キングOZO 日本語版

Vybíráme z Bazaru

Scythe Vzestup Fenrise - krabice
Scythe Vzestup Fenrise - krabice
Akt. cena: 370 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas