Krabčáci - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Abstraktní, Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Stefan Alexander
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Přikládání ptáků

Ahoj,
mám dotaz na přikládání ptáků. Když mám v ruce třeba 3 kachny a chci je přiložit do řady musím všechny 3 kachny přiložit pouze napravo nebo pouze nalevo? Nebo můžu přiložit 2 kachny nalevo a 1 kachnu napravo a ostatní ptáky mezi kachnami si vzít?


4.9.2019 07:01:56

Překlad
V anglických pravidlech je vyloženě zmíněno, že karty se přikládají buď VŠECHNY vlevo, nebo VŠECHNY vpravo. V českém překladu to už bohužel takhle explicitně napsáno není a očividně to může někoho zmást.

V daném odstavci se překladatelka pustila do improvizace a některé části vět vynechala, jiné zase přidala.

Citace z pravidel, str 4:
"...The player chooses a Bird from their hand and must play all the Birds of this species that they have in their hand. They lay these birds, each one next to the other on the left or on the right side of one of the 4 rows at the center of the table... "

4.9.2019 09:23:01

Radim> Díky. - Suchar

Ehm> Ano, v českém textu chybí informace, že pokud přikládáme více než jednu kartu,, musejí se přilozit všechny ze stejné strany. Ale upřímně řečeno, kdyby bylo možné přiložit ptáky zleva i zprava zároveň, hra by zcela ztratila smysl. Neumím si představit hráče, který by v takovém případě své karty přiložil jen z jedné strany, protože je vždy výhodné karty do ruky dobrat, že...
- karel

@Suchar Ano, buď tři kachny nalevo nebo 3 kachny napravo, jinak by to bylo moc jednoduché :) A Také musíte použít všechny kachny, které máte v ruce, ne třeba jen jednu a další použít v příštím kole, to není možné.

5.5.2022 11:10:21

@AndrejkaROYAL Díky za odpověď. Jenom poznamenám, že jsem se to dozvěděl už před dvěma a půl lety, kdy jsem otázku pokládal. Hru si od té doby užíváme.

6.5.2022 06:38:42 | Upraveno autorem (porovnej)

@Suchar Ahoj, ano, té první odpovědi jsem si všimla jen co jsem odeslala tu svoji :) CuBirds hraji teprve pár týdnů online a potřebovala jsem zde zjistit, kolik ptáků od každého druhu je ve hře, ze strategických důvodů ;) Už jsem tady odpověď také našla :) Přeji krásný den.

7.5.2022 10:15:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Old London Bridge
Old London Bridge
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas