Konec věků - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Action Phase Games
Indie Boards & Cards
Portal Games
Autoři: Kevin Riley
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Tak co, vyplatilo se čekání? :)

11.4.2022 12:47:05

určite :) za mňa #1 deck builder na trhu. Aj keď mám väčšinu boxov v angličtine tak českú verziu môžem hrať s rodinou a ľudmi, ktorým robí angličtina problémy.

11.4.2022 13:06:19

jak je to se znovuhratelností základu?

11.4.2022 16:45:01

Jelikož je tam náhodný výběr zásoby karet obchodu, 6 postav, které fungují trochu odlišně, resp. díky jejich schopnostem, jinak nastaveným trhlinám, počátečním kartám, jak na ruce, tak v balíku, se budou hrát trochu jiným způsobem, 4 bossové a každý má 2 obtížnosti..

Já myslím, že docela slušný;)

11.4.2022 17:00:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Může mi prosím někdo ozřejmit v čem tkví zábavnost této hry? Hrál jsem ji pouze jednou a chtěl by ji dát ještě šanci, ALE bylo to pro mě velice fádní. Hráli jsme proti broučí královně a do nabídky vylosovaných karet (pro nákup) se nám při startovním výběru nedostali karty umožňující odhazovat plevelící karty z balíčku, takže deck jsme sice stavěli, ale už nijak nemodifikovali. Všechna kola vypadali v podstatě stejně - dobírání nových karet za energii krystalů (nebo jak se to nazývá), zahrání nějaké/jakékoli karty kouzla na trhlinu, udělení zranění něčemu (boss/přicmrndávač)…

To třeba při Břinku se bavím daleko víc - putuji po jeskyni, bojuji s nestvůrami, sbírám poklady, kupuji karty a do toho se mě ještě snaží když ne rovnou sežrat, tak alespoň sežehnout drak, atd. V této hře mi jaksi chybí cokoliv. Krom toho čtu, jak je ta hra skvělá a jak jsou další rozšíření k ní zásadní a úžasná…

Tak jak to je? Čekám od té hry něco co mi nemůže nabídnout; měli jsme jen smůlu na ty dobírací/nakupovací karty; nebo jsme hráli něco špatně?

 

* * * * *
Board games klub, Trenčín

3.8.2022 10:42:54

@vulcano Pokud ti chybí úprava balíčku, použij doporučený setup v pravidlech. Podobně jako v Dominionu můžou být nějaké kombinace karet více či méně zábavné. Dále se hra obzvláštnit vyšší obtížností. A pokud to chce člověk hodně hrotit, tak ještě můžeš počítat karty v odhazovacím balíčku a podle toho volit jejich pořadí při odhazování, aby ti vyšla komba.

Břink je v tomhle plošší, člověk se tam sice nějak rozhoduje, ale jak to přijde, tak to přijde. Nic proti, je to zábava, ale dost jiná, Konec věku ti tak prostě nemusí vyhovovat.

3.8.2022 11:01:43

A nepůsobí ta hra trochu repetitivně, když vlastně karty, co jsem odehrál teď, odehraju stejné i po protočení balíku? Co když mi karty nepřišly dobře porpvé - to přijdou takhle špatně i podruhé, potřetí?

3.8.2022 11:24:07

neprijdou, protoze odhazovaci balik nemichas, ale jenom vezmes a otocis. je na tobe, v jakem poradi tam karty budes ukladat. a proto kolikrat ani nechces zahrat vsechno, co mas na ruce, abys mohl vytvorit budouci kombo v odhazovacim balicku.

zabava teto hry spociva ve znovuhratelnosti tim, ze v kazde hre ja nabidka karet jina. nejsou karty na cisteni balicku? prizbusob se - nekupuj karty kazde kolo. muzes misto toho nabijet specialni schopnosti hrace nebo otevirat lepsi brany. jsou postavy, ktere lze zahrat tak, ze za celou hru koupis 3-4 karty a v podstate hrajes jenom se zakladnimi. ale vse zalezi na tom, co je v nabidce karet a jake jsou postavy. ikdyz bys hral porad jenom proti jednomu bossovi, stejne kazda hra vyjde jinak

3.8.2022 11:32:31

mam za sebou 156 her a porad mne neomrzela. vlastnim tento zaklad + war eternal a 4 mala rozsireni. vsechno, co prislo pote, tj. 3 nebo 4 dalsi zakladni krabice a hromada malych rozsireni, uz mne nezajima, protoze si vystacim s tim, co mam. ale i tento zaklad ma dostatek karet, postav a bossu, ze bych si umel predstavit ho hrat 100x

3.8.2022 11:39:09

@Havelock karty ti pridu tak ako si ich naskládaš, ak ti chodia blbo je to tvoja chyba

3.8.2022 11:40:50

@vulcano ta hra je oveľa chytrejšia ako by si na prvý pohľad čakal ;) Dá sa tam toho veľa vymyslieť. 

3.8.2022 11:42:09

Musím říct že u nás se hra velmi chytla a všechny velmi baví. 

@vulcano Samozřejmě nabídka karet dělá hodně. Rozhodně v prvních hrách kdy s “horší” nabídkou si tak člověk neporadí než když už je zkušenější a ví jak ze všech karet a hlavně kombinací karet vytřískat maximum. Pro začátek doporučuji nějaký předpřipravený setup karet. A jak píšeš, osvědčilo se nám když je v nabídce nějaká anti-plevelící karta, v základní krabici jich máš hned několik druhů. Taky se nám osvědčilo mít aspoň nějaké léčení - ať už jako schopnost některého z mágů nebo na některé kartě.

@Havelock O tom ta hra právě je, vytvořit si během hraní ten “správný” balíček nákupem karet které se ti nejvíc hodí na strategii i třeba aktuální situaci a naopak si ho postupně odplevelit od karet které jsou buď slabé nebo se ti prostě už nehodí do nastolené strategie. Navíc jelikož se právě karty nemíchají tak je jen na tobě jak ti přijdou a nemůžeš se vymlouvat že ti náhodně přišly špatně a nemůžeš s tím nic udělat.

Je právě skvělé kolik možností nabízí už základní krabice a moc se těším na rozšíření které snad česky dřív nebo později vyjdou. Každá hra je jiná už jen nabídkou karet ke koupi a hlavně bossem, který je každý opravdu unikátní a chová se úplně jinak.

Jediné co mě lehce zklamalo jsou mágové - ty až tak unikátní nejsou. Jejich unikátní schopnost použiješ tak 1x - 2x za celou hru (někdy ani jednou) a jen jedna unikátní karta každého mága to taky moc nezachrání.

Každopádně hra je skvělá, nabízí spoustu možností jak ji hrát a jen tak se neohraje.

3.8.2022 11:43:25

nutno také ještě podotknout že oproti jiným hrám s podobnou mechanikou nemusíš na konci kola odhodit zbylé karty z ruky, takže si nějakou můžeš držet a čekat až ti přijde další vhodná do komba a pak je zahraješ spolu a tím se ti i spolu dostanou do odhazovacího balíčku. Musíš také přemýšlet kdy a v jakém pořadí karty hrát a i nakupovat. Zatím mám za sebou jen 3 hry, ale za mě super a tahle mechanika je pro mě geniální a dává mi pocit větší kontroly nad hrou.

3.8.2022 12:30:33

To je přesně ten dílek skládačky, který mi chyběl - nemusíš odhazovat karty na konci tahu :) Teď už to dává dokonalý smysl :)

3.8.2022 13:32:16

No samozřejmě že se nemusí odkazovat karty :-) Asi jdem to zapomněl zmínit ale to je právě součástí té hlavní strategie že jelikož se karty nemíchají a do odhazováku se dávají v libovolném pořadí tak si samozřejmě můžeš nějakou kartu i nechat a počkat si na ten správný moment kdy ji do otoh odhazováku dát. 

Mimochodem ještě teda pro úplnost - nejen že si můžeš nechat kartu na ruce ale dokonce můžeš kouzlo které je připravené u otevřené trhliny nezahrát a nechat si ho připravené pro budoucí použití - buď pro zvýšení účinku nějakého pěkného komba nebo právě pro to aby si tu kartu dal na odhazovák až když potřebuješ. Heh…. Tam je možností…. :-)

3.8.2022 13:55:51

ano, přesně jak píše @Creatides - otevírání trhlin je další úroveň taktizování, protože když trhlinu jen pootevřeš tak k ní přiřazené kouzlo musíš seslat hned v tomto tahu, jenže u otevřené ho můžeš nechat jak dlouho se ti zlíbí. Trhliny otevíráš za energii, které není nazbyt a musíš dál přemýšlet jak ji správně využít. Za mě musím říci že tenhle deckbulding je tak odlišný od ostatních že opravdu stojí za vyzkoušení.

4.8.2022 06:25:11

Vybíráme z Bazaru

Mars: Teraformace – Expedice Ares
Mars: Teraformace – Expedice Ares
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas