Konec věků - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Action Phase Games
Indie Boards & Cards
Portal Games
Autoři: Kevin Riley
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Chytinova královna - prohra během 3 tahů

Hrál jsem hru proti Chytinové královně, dobře rozehraná hra, kdy královna neměla žádné kusadlo a během 3 tahů po sobě jdoucích dokázala nakonec vyhrát, aniž bych mohl nějak reagovat. 

1.Tah královny: “Ohavné hordy” (síla byla už 1, takže se tohle kolo aktivovalo rojení) + Utok “Zteč” (2x běsnění) ….  V tomto tahu z žádného kusadla na stole už jsem měl 8 kusadel.

2.Tah královny: “Pokřivený časoprostor” (Síla 1 a 3x běsnění) …. Docela pohoda kolo nic moc se nestalo :D

Zamíchal jsem balíček karet pořadí hry.

3.Tah královny: Aktivuje se “Pokřivený časoprostor” (3x běsnění a najednou už mám 14 kusadel), + Utok “Kladení” (Rojení + Běsnění + Rojení) ….. A najednou po třech tazích královny z 0 kusadel ve hře jsem prohrál na 14 kusadel a následné Rojení. 

Ještě přidávám fotku karet jak šli po sobě:  https://photos.app.goo.gl/cQz3bZCy2rCzaT1v9

Přijde mi dost zvláštní, že jde takto prohrát. Napadlo mě, že by šla tato situace řešit že když Nemesis hraje 2x po sobě, a měl by Nemesis hrát i potřetí v řadě, tak se určí 1 hráč, který dostane extra tah před tím, než bude hrát Nemesis, aby se mohla zvrátit prohra, která by jinak nešla nijak řešit.

Stalo se to už někomu?

12.9.2022 17:17:17

ahoj, konkrétne to čo popisuješ sa mi nestalo. Je to mále pravdepodobné, ale herný dizajn dovoľuje takúto nezvyčajnú sitúaciu keď Nemesis je schopný ísť 4x po sebe.

12.9.2022 17:35:39

stalo se me to malem taky, ale diky Adelheidovi schopnosti jsme mohli kartu Hrozby odhodit, ta karta na “Rojení + Běsnění + Rojení” je trochu nedomyslena a muze velmi rychle zpusobit konec hry bez moznosti se branit, navic jeste k tomu neprichazi na zacatku hry, ale nekdy v polovine, to uplne nepotesi.
Zrovna tak ta karta, ktera donuti zamichat karty poradi tahu Bezejmeneho zpatky do lizaciho balicku poradi kol, to je temer jista prohra, pokud hraje 4x za sebou.

14.2.2023 08:51:28

imho je to obecne tak, ze pokud hraje nemesis 3-4 posobe, muze se stat ledasco. Ted jsme dohrali AE: Legacy of Gravehold a tam jsem zazil nekolikrat, ze nas takovato situace zarizla. Obzvlaste v pripadech, kdy Nemesis buduje nejakou ultimatni zbran, kterou ukonci hru a vyhraje. Stesti na poradi hrajicich je tady casto dost podstatny element. Good luck ;)

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco od FFG, koupím si radši originál.

24.4.2023 14:39:33

ano, tohle se stava i s jinymi neprateli. je to boss battler a holt nekdy dostanes kriticky zasah. moje uspesnost u teto hry je 18 vyher ze 158 her (11%). miluji ji

25.4.2023 09:00:47

ja tedy vyhravam tak 80-90% her, hrajeme na 12 životů pro hráče a je to většinou v klidu, hlavně tedy díky Adelheim ultimátnímu skillu, který vždy dokáže zachránit prohranou hru

25.4.2023 10:06:34

Vybíráme z Bazaru

Anachrony CZ + Infinity Box ENG
Anachrony CZ + Infinity Box ENG
Akt. cena: 5500 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas