Koncept - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 4 - 12
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Repos Production
Autoři: Alain Rivollet
Gaëtan Beaujannot
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Co na hře všichni tak vidí?

Ahoj,

chci se zeptat, jakým zázrakem tento kousek vyhrál "Hru roku 2015"?
Na trhu je tolik skvělých her, proč zrovna tato? V čem je její plus?

Před rokem (ještě před oceněním) jsme ji pořídili na klubovnu, ... hráli v různém počtu, ... dali jsme jí šanci, ... ale prostě ani jednou nás nechytla.

Děláme někde chybu? Máte někdo tipy jak hru "vychytat", aby pro nás byla zábavnější?
3.1.2016 15:08:06

...
Pro mě to není hra, ale aktivita... nechápu taky ocenění, ale aktivita to špatná není. Má to naprosto nedotažená pravidla a staví to jenom na konceptu :D Hlavní problém vidím, že narozdíl od jiných párty her, tak tady není moc touha po vítězství... prostě to bodování nefunguje. Ano můžete používat house rules, ale v základu hra moc nefunguje. Přidej přesýpačky, hraj jeden proti všem, nebo v týmech po dvou. Pak je to dobrá hra (aktivita)

3.1.2016 18:46:57

koncept
Tak ono je to párty hra tak vám možno v klube chýba dajaká ta flaška vína. :D

Podla mňa tu hru proste netreba brať nijak vážne a hlavne neočakávať dopredu kopec srandy. Počet hráčov sa síce udáva od 4 ale prvý krát keď som to hral, boli sme len traja a človek čo nám to vysvetľoval. Bolo to na jednej hernej akcii a po pol hodine hrania som si bol istý že tu hru proste chcem.
Po pravde vôbec netuším aké sú oficiálne pravidlá, bodujeme to 2 žiarovky pre toho čo uhádol a 1 pre toho čo zadával, žiadny časový limit, povetšinou to už zadávajúci vzdá aj sám keď vidí že sa nikto nechytá a už vážne nevie ako to inak naznačiť. Tiež sa nedá povedať že by zadávajúci u nás nejak dodržiaval ticho, ak je niekto pri hádaní blízko, tak proste naznačí že je na dobrej stope. Hrané v rôznom počte, rôznom zložení ľudí a aj v rôznom štádiu triezvosti, nikdy nejak nebol so zábavou problém.

3.1.2016 18:48:57

forbin
no ano, to jen potvrzuje to, že se prostě jedná o aktivitu a tedy nechápu ocenění... a co se týče toho časového limitu: bez něj se mi jednou stalo, že někdo asi tři krát začal s ukazováním od znova a nechtěl se vzdát slova přes 10 minut, což byla neskonalá nuda, když nemáte ani tucha co předvádějící ukazuje. A tohle se stalo vícekrát, sice ne tak hrozivý případ, ale stává se to... 2 minuty na ukazování jsou akorát, přidá to napětí a zábavu. S flaškou vína souhlasím ;)

3.1.2016 19:46:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Hra roku
Tak ja mam za to ze to oceneni si to zaslouzilo hlavne tou mechanikou. Podobnych party her sou tuny a tahle prisla s necim novym. Osobne pro me zabavnost roste s obtiznosti hadanch slov ale ze vseho nejdulezitejsi je herni skupina.

4.1.2016 11:31:11

Důležitost Skupiny
Jak již bylo zmíněno. Nejdůležitější je skupina lidí, se kterou hrajete rádi a často. A dále pak lahodný mok, Pivo Víno, či něco ostřejšího. Jak postupuje čas, přijdete na ten herní mechanismus, jak navádět a podobně. My jsme si u toho dost srandy. Důležitá je komunikace. S Oficiálními pravidly se to moc dobře hrát nedá... My jsme to pojali, jeden ukazuje, druzí hádají.
Hru jme si odzkoušeli na jedné veletržní ukázce a prostě musela být naše. Podle mně vyhrála oprávněně. Ten herní mechanismus, je pěkný. Ne všichni ho samozřejmě ocení... A lepší uzavřená skupina než klubová...

4.1.2016 13:12:46

Vybíráme z Bazaru

Noc upírů
Noc upírů
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas