Kombo Afrika - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Loris Games, s. r. o.
Autoři: Ondrej Sova
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Úklid a doplnění hrací plochy

Když zaplním hrací plochu a dle pravidel posbírám všechny skryté karty, ponechám aktivní karty na svých místech a pokračují ve hře. Rohové karty v tomto případě nedoplňuji? Rohy zůstávají prázdné?
V pravidlech je, že rohové karty zůstávají na místě pouze, pokud se celá plocha zaplní výhradně aktivními kartami.
Díky za odpověď.
6.4.2020 22:36:56

Marlu
Aktivní karty při sbírání zůstávají tam, kde jsou, neaktivní karty se odstraní a žádné nové se nedoplňují. Tzn. pokud jsou v rozích aktivní karty, zůstanou tam; pokud tam nejsou, tak tam prostě nejsou :).

Jen v situaci, kdy by celá plocha byla zaplněná aktivními kartami a nebylo by co posbírat, tak se odstraní vše kromě karet v rozích.

7.4.2020 11:33:53

Zahrání komba po zaplnění plochy aktivními karty> Mám k tomu ještě dodatek a otázku zároveň, uvádím vlastně již v předmětu.
Z pravidel vím, že plochu čistím od skrytých karet až po vyhodnocení efektu poslední zahrané karty, tedy je jasná např. situace, že i když bude plocha plná aktivních karet a na poslední volné místo zahraji Croca, 2 karty prostě skryju a hned je pak rovnou i uklidím. Můžu ale takto vytvořit ještě i kombo v situaci, kdy je plocha plná aktivních karet? Jinak řečeno, zaplním poslední volné místo na ploše jinak už tak plné aktivní karet a vytvořím tím kombo - můžu karty skrýt, přičíst body a logicky i hned ty samé karty uklidit, nebo jsem nucen provést úklid okamžitě a karty nestihnu skrýt (nedostanu body)? Není to teoretická otázka, tato situace u nás nastala. - Filhav

Odpoveď pre Filhava> VEĽMI DOBRÁ OTÁZKA
Keď bola hra testovaná, nastali presne takéto situácie, takže presne viem o čom hovoríš.
Pôvodný úmysel bol, že hráč sa môže rozhodnúť a to preto, lebo to má strategický dopad.
Takže hra bola navrhnutá tak, že keď zaplníš plochu a je tam možnosť vytvoriť kombo, tak ty sa rozhodneš, či to kombo vytvoríš pred alebo po čistení plochy.

Príklad:
Zaplnil som plochu a posledná karta bol KONG. Mám možnosť vytvoriť Kombo z Kongov a zároveň nechcem aby si Kongov súper mohol oživiť VULTom tak kombo spravím PRED čistením plochy a karty zamiešam.

Príklad 2:
Zaplnil som plochu Kongom. Na ruke mám ešte dvoch Kongov a vidím, že karty veďľa Konga čo som vyložil sú obrátené. Strategicky vyčistím plochu a z ruky doplním ešte dvoch a tak spravím megakombo.

Takto sme to hrávali a určite to zo strategického hľadiska dáva zmysel. - Noeh

Vybíráme z Bazaru

Witchstone
Witchstone
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas