Kolonie - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Zvířátka, Post-apokalypsa
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Jerry Hawthorne
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

černobrk

Chtěl bych se zeptat, jak si vyložit kartu Černobrka. Dokáže někdo vysvětlit, jak se má hrát? Je tam napsáno, že zaútočí jen, když se objeví na stejném poli jako postava. Objevuje se ale jen jednou, ne? A po posunu je uvedena značka drápek=0, to nějak nechápu, co má znamenat.
13.5.2020 19:46:18

mh

...
Čtu si kartu prostředí Černobrk a zdá se mi to jasné:

Pokud dokončí tah postava, která NESKONČÍ v úkrytu, táhne se jedna vrchní karta z balíčku akcí. Černobrk se posune o tolik polí, kolik je hodnota tažené karty. Drápek = 0 znamená, že karta pohromy má hodnotu 0, tj. Černobrk se v tomto případě neposune. Pokud se na konci pohybu Černobrk nachází na poli s postavou, napadne ji útokem na dálku síly 5.

Pokud tedy postava na konci svého tahu skončí v úkrytu, tak se tah Černobrka vůbec neprovede. V opačném případě se s ním posune, což může vyústit v jeho útok.

Jediné, co je na té kartě trochu matoucí, je formulace: "Pokud Černobrk vstoupí do hry na poli s touto postavou, ..." Místo "vstoupí do hry na poli s touto postavou" by asi mělo být spíš "vstoupí na pole s touto postavou".

13.5.2020 21:04:20

diky> Diky, takhle popsane to vypada jasne, ale ten puvodni text byl matouci. - hornedrat

Černobrk a jiné postavy
Mě akorát nebylo přesně jasné, když se postava neukryla a tahala se tedy pohybová karta akce z balíčku, ale její hodnota nebyla dostatečně vysoká, aby Černobrk k postavě doletěl, nicméně při svém přibližování skončil na poli s jinou postavou... Tak co dělat. My to ignorovali, protože měl zacíleno na tu postavu, která právě skončila svůj tah, ale teoreticky by mohl zaútočit i na tu, kterou potkal po cestě, ale to nám už přišlo moc přísné.

16.5.2020 12:52:00

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač Starý Svět - LEGENDÁRNÍ LOV
Zaklínač Starý Svět - LEGENDÁRNÍ LOV
Akt. cena: 820 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas