Kolonie - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Zvířátka, Post-apokalypsa
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Jerry Hawthorne
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Hrani s detmi

Ahoj, zajimalo by mne, zda je hra vhodna pro hrani s detmi - zda to neni bud moc herne slozite, nebo temne. Plysovka se detem libi (jeste jsme ji nedohrali), ale nevim, zda tohle neni fakt uz nekde jinde.
25.3.2020 20:01:59

Děti
Ahoj, hrajeme ji u nás s holkama (11 a skoro 7 let). Tu mladší to zatím moc nebaví, občas nám háže kostakam, někdy i hraje, ale moc ne. Zato tu starší to baví hodně a nutí nám hraní každý den. Zatím jsme zvládli dvě mise a nenarazili jsme na nic děsivého nebo nevhodného, takže podle mně od těch sedmi let vpohodě, pokud je to chytne jako téma. Ale primárně spíš těch 10+

25.3.2020 20:59:58

7+
Sám autor napísal na fóre, že tú hru vidí ako 7+.
Ja si myslím, že to sedí, ale ešte nemám prejdenú celú kampaň, tak neviem aký temný ten príbeh časom bude.
V každom prípade ju hrám s malou 6 rokov a baví ju to. Texty čítam ja, takže v prípade núdze niečo proste preskočím v príbehu. Herne to dáva a tým, že je to koop tak nie je problém radiť.
___________
autorka blogu o detských a rodinných hrách SpoluHratky.eu

28.3.2020 18:06:51

Hranie z deťmi
Ahoj. Hráme to z dcérou 9r celkom ju to baví ale na čo si musíme dávať pozor je aby sme dobre chápali pravidlám a nedohadovaly sa počas hrania na výklade pravidiel. Vtedy stráca záujem. Pri tejto hre sa to veľmi rýchlo stane. Super je že je to koop hra a môžeme sa spoločne dohodnúť a navzájom si pomáhať. Ako sa vyvinie príbech ešte neviem pretože sme v prvej misii ale spolieham na autorove vyjadrenie že je to hra o kladný hrdinov. Preto nedal do hry možnosť hocikedy útočiť na iné postavy v hre iba ak je situácia nebezpečná čiže sebeobrana a tiež možnosť ukecať nepriateľov. Vizuál na deti funguje a páči sa im miniatúr paráda.

29.3.2020 15:44:37

Já synů 12 a 9, dcera 8
I my jsme začínali na Plyšové hlídce. Kolonie má pravidla veskrze hodně podobná, tak že pak je to o dost snadnější pro ně. Zvládají v pohodě. Je tu více her pro dohrání. Snad jen čas jedné hry je spíše ještě delší než u Hlídky. Ale stále lze hru při troše snahy přerušit i uprostřed mise i s uklízením do krabice a pokračovat příště.

2.4.2020 15:18:55

Vybíráme z Bazaru

Sid Meier's Civilization:The Boardgame 2002 ENG/CZ
Sid Meier's Civilization:The Boardgame 2002 ENG/CZ
Akt. cena: 1250 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas