Kinghill - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 2
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra, strategická, budovatelská, ekonomická
Čeština: není
Vydavatelé: (Self-published)
Autoři: Petr Marek
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Žeton vlivu

Má přednost vyhodnocení žetonů vlivu před afektem karet atd.?

19.11.2022 09:40:29

Nemají přednost. Jak je v pravidlech uvedeno, pokud se sejde na konci kola více efektů “na konci kola” (tzn přesýpací hodiny, nebo přímo efekt karet, kde je napsáno “na/do konci kola”,  hráč s žetonem prvního hráče si vyřeší všechny efekty v libovolném pořadí za sebe, druhý hráč pak řeší všechny efekty za sebe. Efekty se vyhodnocují jeden po druhém, takže například si můžeš nejdříve spustit žeton Vlivu Zemětřesení, aby jsi následně spustil efekt stavby Poslední bašta atd…

Poznámka: ještě mě napadlo, že je zde malá vyjímka, pokud někde získáš nového pomocníka (např. přes Rodinný dům), tak ho získáš na konci kola ve fázi “stahování pomocníků do nádvoří hradu” (pravidla, strana 8 krok 3), nikoliv ve fázi vyhodnocování efektů “ na konci kola” (krok 1).

19.11.2022 11:42:40 | Upraveno autorem (porovnej)

No ale když to rozhoduje o tom jestli umře jednotka,tím pádem logicky jeden chce to pořadí a druhy ono? Myslím tím například toto: jednotka soupere má 3zivoty, žeton vlivu ubírá jedna, ale nikdy jednotku nezabije a moje kouzlo ubírá dva… pořadí rozhoduje o tom, jestli jednotka umre….

19.11.2022 16:51:13

@skate2hell Je jedno, kdo co chce dřív - nejdřív si všechny efekty v libovolném pořadí vyhodnotí první hráč, pak druhý hráč.

Vidím tady spíš problém problém zavádějícího překladu - konkrétně u tohoto žetonu Vlivu -- správněji by na Ozvěny hněvu mělo být: 

KONEC KOLA: “Uděl 1 zranění všem jedotkám, které kontroluješ. Jednotce nebude nikdy způsobeno smrtelné zranění.”

Dává to takhle smysl? 

 

A ať se v tom nezapleteme, zmiňuješ ještě kouzlo co způsobuje 2 zranění jednotky (nemáš na mysli nějaký efekt na konci kola, nebo kartu Moci, či tak něco?), protože kouzla nemůžeš v rámci vyhodnocování konce kola hrát (lze hrát před spuštěním vyhodnocování celého konce kola, nebo až následně v novém tahu před zahráním nějaké akce).

19.11.2022 18:01:36

Jo napsal jsem to blbě, mám na mysli kartu moci která říká, že jako efekt na konci kola udělí dvě zranění jednotce, pokud tedy jednotka má tři zivoty,tak když tu kartu moci budu vyhodnocovat jako první, jednotka přežije, protože to jedno zranění na konci ji ne zde moci zabít, ale pokud se karta moci bude vyhodnocovat jako druhá, jednotka se třemi životy umře.

19.11.2022 18:36:55

@skate2hell rozumim. Ta karta Moci se jmenuje Odlesky Střepů (2dmg do jednotky)

situace 1) Jsi první hráč – soupeřovu jednotku nezabiješ. Ozvěny Hněvu si každý hráč vyhodnocuje pro své jednotky (platí to, co jsem napsal s tím překladem). Tzn pokud vyhodnotíš Ozvěny Hněvu, dáš všem svým jednotkám jeden žeton zranění (ale ne soupeřovým) a pak dáš přes Odlesky 2 dmg do soupeřovi jednotky. Soupeř si ji tím pádem nezabije, až si bude vyhodnocovat Ozvěny Hněvu pro sebe.

 

situace 2) nejsi první hráč. Soupeř si vyhodnotí Ozvěny hněvu a dá si na svoje jednotky jedno zranění. Následně vyhodnocuješ efekty ty a Odlesky střepů soupeřovu jednotky zabijou.

19.11.2022 18:53:38

Jasně takhle to dává smysl. Díky. 

20.11.2022 20:14:08

Vybíráme z Bazaru

Heimlich & Co
Heimlich & Co
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas