Kartografové - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 100
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Ludofy Creative
Mandoo Games
Thunderworks Games
Autoři: Jordy Adan
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Příprava hry - bodovací karty

Mohou být bodovací karty umístěny při přípravě hry zcela náhodně, nebo musí být pod kartou výnosu A vždy lesní bodovací karta, pod kartou výnosu B vesnická bodovací karta, pod kartou C vodní/farmová karta a pod D "geometrická" karta, jak je to v příkladu v pravidlech? Řekl bych, že náhodně, ale raději se ujišťuji.
23.8.2020 20:59:37

Pořadí
V pravidlech nic o dodržení toho přesného pořadí není. Navíc když se to bere náhodně tak to velmi zvýší variabilitu hry. Takže to hraju náhodně.

23.8.2020 21:24:18

Příprava hry - bodovací karty

Může to být rozloženo jakkoliv

23.8.2020 21:24:39

Tabletopie

Když jsem hru hrál na tabletopii, tak karty měly stejne pořadí, jako je v příkladu v pravidlech. Podle mě by se to mělo dodržet, jelikož např karta Pohraničí by v období A nebo i B, byla hodně náročná na zisk bodů.

23.8.2020 22:05:12

App
A v apce je to náhodně, teda podle fotky, sám jsem ji nekupoval.

24.8.2020 00:00:19

pořadí bodovacích karet
Zcela jednoznačně mohou být bodovací karty umístěny při přípravě hry náhodně - pravidla žádné závazné pořadí nezmiňují a nevyplývá ani z ničeho jiného (rozhodně nevyplývá z příkladu použitého v pravidlech - nějaký příklad tam prostě být musel a to, že tam skončil právě tento, je téměř jistě věcí náhody, nikoliv snahy o "kryptické" pravidlo o pořadí bodovacích karet).

Pravdou samozřejmě je, že některé kombinace bodovacích karet povedou k možnosti dosažení celkově nižšího/vyššího bodového zisku než jiné. O to ale přece nejde, resp. jinými slovy: cílem konkrétní partie této hry není dosáhnout absolutně největšího počtu bodů ze všech partií, ale dosáhnout nejvíce bodů v rámci dané kombinaci bodovacích karet. To, že takové maximum bude u různých kombinací bodovacích karet eventuálně jiné, naprosto ničemu nevadí.

24.8.2020 14:11:46

Bodovací karty
Výňatek z EN pravidel:
Separate the scoring cards into four stacks according to their card backs. Shuffle the stacks separately, then randomly draw one card from each stack. Place one of these scoring cards in any order below each of the edict cards, face up. Return the rest of the scoring cards to the game box.

Tzn. od každého typu jedna karta a v libovolném pořadí umístit pod A, B, C a D. :-)

24.8.2020 14:16:30

Díky> I všem ostatním. Hráli jsme to tak, jen právě některé kombinace mohou být velice obtížně splnitelné, proto to semínko pochybnosti. - Holy

Vybíráme z Bazaru

Caldera Park EN
Caldera Park EN
Akt. cena: 99 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas