Kartografové - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 100
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Ludofy Creative
Mandoo Games
Thunderworks Games
Autoři: Jordy Adan
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Ještě jednou zříceniny

V v ČS pravidlech u zřícenin - "pokud hráč nemůže podle pravidel zakreslit takový tvar NEBO pokud na své mapě již nemá žádné pole se zříceninou, musí namísto toho kamkoliv do mapy zakreslit tvar 1 × 1 a vyplnit ho libovolným terénem" - hrajete to tedy takto v následujícím pořadí:
1) požadovaný tvar na zříceninu, 2) požadovaný tvar bez zříceniny, 3) 1x1 libovolný terén (a nemusí být na zřícenině)? Moc děkuji.
3.9.2020 13:25:42

Ne
Podle me tam ta tvoje dvojka nepatri.
Bud nakreslis pozadovany tvar pres zriceninu, nebo 1x1 kamkoliv.

3.9.2020 13:39:44

zříceniny
Z pravidel dle mého chápání vyplývá, že:

a) pokud můžeš zakreslit požadovaný tvar na zříceninu, pak jej takto musíš zakreslit (tzn. včetně zejm. zakrytí zříceniny),

b) pokud nemůžeš zakreslit požadovaný tvar na zříceninu (ať z důvodu, že volnou zříceninu už vůbec nemáš, anebo z důvodu, že ji sice máš, ale nedokážeš na ni požadovaný tvar zakreslit), potom musíš zakreslit tvar 1x1 s libovolným terénem kamkoliv, kde chceš a kde je možné jej zakreslit (klidně na zříceninu).

Z tebou uváděných variant tedy vůbec není možné aplikovat variantu 2) (zakreslení požadovaného tvar mimo zříceninu). Důvodem toho, proč tuto variantu uvádíš, je (asi) to, že zcela opomíjíš předcházející větu pravidel ("Zříceniny: Pokud odhalíte jednu nebo více karet zřícenin, každý hráč musí do své mapy zakreslit jeden z tvarů na následující kartě průzkumu tak, aby překrýval políčko se zříceninou na mapě"). Věta z pravidel, kterou už cituješ ("Pokud hráč nemůže podle pravidel zakreslit takový tvar
NEBO pokud na své mapě již nemá žádné pole se zříceninou, musí namísto toho kamkoliv do mapy zakreslit tvar 1 × 1 a vyplnit ho libovolným terénem") by sice teoreticky tebou uváděnou možnost připouštěla, ale nemůžeš ji aplikovat izolovaně, oproštěnou od věty předchozí.

3.9.2020 13:41:05

Díky
Díky.

3.9.2020 13:57:29

zrúcanina
ten druhý variant nie je správny. Pokiaľ nemôžeš nakresliť daný tvar na zrúcaninu tak ho nekreslíš ani mimo zrúcaninu, iba nakreslíš ľubovoľný terén o veľkosti 1x1 na mapu

3.11.2020 11:52:50

libovolný terén

Ahoj, připojím svůj dotaz: Karta trhliny v prostoru dovoluje zakreslit liovolný terén. Je to v podstatě to samé, jako dyž nemužeš zakreslit terén do zříceniny. Ví někdo z jakého důvodu nebo proč by si daný člověk měl zakreslit do své mapy symbol přepadení (příšery)? Napadlo mě jen to, že kdyby mu všechny ostatní možné typy terénů narušili nějaké spojení nebo připojení, které by mu snižilo bodový zisk z výnosů, ale nedokážu si takovou situaci představit.

3.11.2020 13:17:05

Ouhara
Taky jsem o tom přemýšlel a je to asi kvůli tomu jak píšeš že by ti to na nějakém daném místě narušilo plány u jiných terénů - že by se spojily nebo sousedily s terény se kterými nechceš. A pokud tím výplníš prázdné místo vedle příšery za které bys dostal mínusy bod tak je lepší tam nakreslit příšeru a tím to místo vyplnit. Ale takovou situaci jsem ještě neměl.

3.11.2020 14:39:50

Příšery
Existuje bodovací karta, která dává 3 body za každou vesnici, jež sousedí se 3 různými druhy terénu, přičemž se počítá jak hora, tak právě i ta monstra.

Další možnost je třeba taková, že tím zakreslením vznikne nějaké to samotné volné políčko, které je taky na jedné bodovací kartě. (Byť tohle rozhodnutí má vždy EV = 0.)

A pak samozřejmě nemám problém nakreslit komplet obklopené příšerky, pokud mi to zaplní řádek/sloupec, úhlopříčku apod. ;-)

3.11.2020 17:55:58

Keď prídu zrúcaniny, tak musim zakreslit tvar z nasledujúcej karty prieskumu. A čo terén? Vyberiem si terén z karty, alebo ľubovoľný?

15.5.2022 13:14:13

@regressiv Terén i tvar zakresluješ dle druhé karty. Zříceniny pouze říkají, že musí být zakresleno někam přes pole zřícenin.

15.5.2022 21:11:51

Vybíráme z Bazaru

Obleva
Obleva
Akt. cena: 950 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas