Kartografové - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 100
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Ludofy Creative
Mandoo Games
Thunderworks Games
Autoři: Jordy Adan
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Kvalita karet

Mám to jen já nebo kvalita karet je dost mizerná? Na hranách karet se mi lehce třepí barva a to se s nima ještě ani nehrálo.
25.12.2019 06:42:06

kvalita karet
tento jev sleduji u pár karet, ale co mi vadí více je tmavší rub tří karet tedy jdou poznat na první pohled :-(
Jedná se o
- rybařská osada 16/41
- trhliny v prostoru 17/41
- propasti 41/41

25.12.2019 16:11:19

Kvalita karet
No já to mám právě uplně na všech kromě minirozšíření. Krátké strany a jedna dlouhá celkem jde, ale ta druhá je hrozná. Taky mě to hned praštilo do očí, když jsem je rozbalil.

25.12.2019 16:35:56

Zaslouzena kritika
Musim se bohuzel pripojit.Za ty penize kupujete par karet.Blocek s mapama lze vytisknout.Kupoval jsem to na podporu Rex her a motivaci vydat budouci rozsireni pro Hrdinu v kostce.Hrdina je co se tyce kvality naprosto v poradku. Kartografove byl sok. Prislo mi to jako by nekdo jednotlive karty od sebe rozrezaval tupym nozem a zatrhaval okraje karet.Tohle se hochum z Ciny vubec nepovedlo!Nejsem jenom hrac,ale tez sběratel.Prvni vec je,ze vse obaluji,jinak nehraji.Je vsak smutne hrat hru jiz od zacatku poskozenou. Teto hre nevadi"drobne" poznacneni karet,ale vadi to me jako sberateli. To je jako koupit si nove auto s poskrabanym lakem.To preci nikdo nechce!U rozsireni Hrdiny v kostce se vsak bojim.Pokud se bude rozchazet barevnost a okraje budou misty bile bez barevneho podkladu,tak hra ztrati na kouzlu.Takze radsi pockam az to REX hry vydaji a nekdo koupi.Pokud to bude stejne spatne, koupim radsi AJ verzi.

26.1.2020 21:06:34

ancovicka
Kartografové se tiskli ve Španělsku. Hrdina v kostce se vyráběl v Číně. Předpokládám že i rozšíření se bude dělat v Číně protože to obsahuje větší množství speciálních kostek.

Karty u kartografů mám obalené. V obalu jsou ty otřepené okraje méně výrazné a karty se při míchání více nepoškozují. Ale v mém balení je stav karet vcelku dobrý - rozhodně nic co bych považoval za tragédii.

26.1.2020 22:10:44

ancovicka
Tak přesně toho se bojím taky. Hrdinu v kostce zatím nemám, čekal jsem jestli bude přeložené rozšíření. Ale kvalita karet u Kartografu mě natolik odradila, že Hrdinu asi nebudu kupovat vůbec. Dost mě to štve. Karty neobaluji, takže je to pro mě hodně velký problém.

27.1.2020 08:00:36

Karty
Špatná kvalita karet je opruz. Odlišný rub karet je u některých her chyba,která zasahuje do hratelnosti. Naštěstí u Kartografů to nevadí.
Jinak Hrdina má karty v pohodě. Co mě osobně štve víc ,je překlad rubu karet.
Pokud by nevyšlo rozšíření k Hrdinovi v cz ,tak by byl problém cz/eng verze.
Jinak ani u jedné hry se karty nedrží v ruce ,ale leží na stole,takže nehrozí další poškození.

27.1.2020 12:17:30

kvalita karet
Koukal jsem doma na své karty a vše vypadá v pohodě - barva se neodlupuje, řezy nejsou roztřepené atp. Z fabriky mi tedy přišel asi nějaký dobrý kousek.

Pravdou ale je, že když jsem hru hrál nedávno s kartami kamarádky, která je obalené nemá (já ty své obalil okamžitě po otevření, jak je mým dobrým (špatným?) zvykem), bylo už na první pohled vidět, že větší známky poškození už nesou. A to po relativně krátké době užívání. Tzn. zrovna tady bych obalení karet vřele doporučoval.

Bastacka: je sice pravda, že se karty nedrží v ruce, ale manipuluje se s nimi docela dost (míchání, třídění dle typů...). Právě při téhle manipulaci u nich (podle mě) dochází k většímu poškozování než při prostém držení v ruce (je to samozřejmě dost individuální).

27.1.2020 13:23:33

Kartografové a Hrdina
Ano, každé se to tiskne jinde a Číňani, kteří nám tisknou Hrdinů, jsou na tom kvalitou a hodně výš. Ty jsme si vybrali my, protože jsme mohli, u Kartografů chtěli Thunderworks a dali to celé Španělům, moc jsme s tím dělat nemohli. Díky tomu je hra v Česku levnější, ale kvalita je horší, než bychom měli v Číně... Ale nešlo s tím dělat nic.

CEO REXhry a PlanetaHer.cz

27.1.2020 18:11:41

Kvalita 2
Ještě teda k té kvalitě, jako větší problém vidím barevnost, kterou dokázali někde rozjet a někde ne. Když jsem se díval na prezentační hry a na svoji doma, kdy obojí má za sebou desítky her a balené to není, tak tam problém moc nevidím, nevypadají po té zátěži hůř než jiné hry, respektive nejsou na tom nijak špatně . Tím neříkám, že někde být problém nemůže, už jsem bohužel nějaké horší kusy viděl, když nám je někdo poslal do mailu...

CEO REXhry a PlanetaHer.cz

27.1.2020 18:17:51

Obrazky kvality karet

Nahral jsem dva snimky do obrazku Kartografu.Ukazane ruzne vady jsou u me na vsech kartach.
Prvni obrazek: kvalita karet1-priblizte si a podivejte se pozorne na okraje.Dale ceho si vsimnete je u prostredni karty lamino v horni casti(prelozene?).Posledni karta krome okraje ma zhruba v 1/3 karty u okraje grafickou vadu-rikejme tomu skvrna.
Druhy obrazek: kvalita karet2- jsou opet ukazane okraje,ktere na cernem podkladu lepe viniknou.
Odlisnou barvu pozadi mam jenom u bonusovky-kartograf,kterou pridavam do Hrdiny v kostce.
Hru mam rad,je zabavna a rad podporim znovu Rex hry i tento svet,treba u budouciho rozsireni Hrdiny v koskostce a doufejme nekdy mozna i vydaneho LockUp z daneho sveta.Jenom prosim,aby za dane penize dostali hraci adekvatni sberatelskou kvalitu.

27.1.2020 22:54:49

ancovicka
Uz aj sa ideme pozriet, prinajlepsom tak o 2-3 tyzdne :)

Edit: tak celkom rychlo sa to stihlo :)

27.1.2020 23:36:29 | Upraveno autorem (porovnej)

Rub promo karet
Není to žádný problém. Jen každá karta má jiný odstín rubové strany. Od tmavé (1) po nejsvětlejší (4). Docházela barva? :+)

24.9.2020 23:20:14

Vybíráme z Bazaru

Prodám Mondo plus nějaké mini rozšíření
Prodám Mondo plus nějaké mini rozšíření
Akt. cena: 205 Kč
Končí za: 17 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas