Karak - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

První partie Karaku (čaroděj a válečník)

Autor: Zeus | 0 hodin 25 minut | 8.11.2020 | 1

Hra: Karak

Hráči: Zeus a 1 neregistrovaný

První partie s Martinem (starší syn), po dlouhé době přesvědčování a strachu z příšer :-).

Hrál jsem za Kouzelníka (nicméně jsem jeho schopnosti příliš nevyužil). Martin hrál za Válečníka, který jeho vlastnost také využil jen při prvním souboji (přehození nevydařeného hodu kostkami v boji). Přehoz se mu povedl a díky tomu získal hned z prvního boje Sekeru +3, čímž získal výraznou převahu. Ač jsem se na počet pokladů držel v těsném závěsu, tak Válečník ani ne v polovině odkytého podzemí narazil na draka.

No měl Sekyru +3, Meč +2 a 3 kouzla Magická střela +1. A samozřejmě i štěstí na hod kostkami. Takže pro poražení draka (Síla 15) mu stačilo hodit na 2 kostkách dohromady 8. Padlo mu 10, takže si ještě 2 Magické střely mohl ponechat na útěk z podzemí.

Za draka získal dalšího 1,5 pokladu a vyhrál poměrem 4,5 pokladu vs. 2 poklady, které ukořistil Kouzelník (a nijak mu přitom nepomohla schopnost procházet zdmi, kterou jsem v partii chtěl vyzkoušet).

Zatím po pár solo hrách (a jedné hře ve 2) mi přijde nejzajímavější (resp. nejsilnější) Válečník a Šermíř. Ale možná jsou ti další hrdinové zajímavější / využitelnější ve hře více hráčů... Uvidíme.

Odehráno v: Sluštice (Okres: Praha-východ)

Komentáře

Nekromancer
Celkem slušné "sviňárny" umí vnést do hry i nekromancer, který se místo svého pohybu dokáže vyměnit s jakoukoli postavou. Čím víc hráčů tím lépe pro nekromancera. Pokud jeden hráč objeví nepotřebný klíč, druhý hráč nemá klíč k otevření pokladu, je schopnost nekromancera rychle se "pohybovat" mezi pozicemi slušný hukot.

9.11.2020 18:25:54

Vybíráme z Bazaru

Insert: Ztracený ostrov Arnak + Velitelé expedic
Insert: Ztracený ostrov Arnak + Velitelé expedic
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas