Karak - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Katakomby, bohatství, sláva a smrt za každým rohem

Autor: Zayl | 1 hodina 5 minut | 6.2.2020 | 0

Hra: Karak

Hráči: Zayl a 3 neregistrovaní

Na tuhle partii jsem se hodně těšil. Od minulého týdne, kdy jsem se o hru začal zajímat neustále rostla chuť si jí zahrát. 

U stolu jsme se sešli 4 a jen já znal pravidla. Avšak nic to neměnilo na tom, že jsme to všichni hráli poprvé. 

Náhodně jsme si vylosovali postavy a hurá na dobrodružství plné nebezpečí, krve a touhy po bohatství za každou cenu.

Indymu po mé levici jsem ještě nestihl objasnit jeho speciální schopnosti mága a už ode mě vyfasoval žeton kletby. To jsem ale předtím stihl díky hraničářce zbaběle zdrhnout před první taženou příšerou a tou byl král kostlivců se silou 10.  Na následně taženou mumii už mi odvaha a hlavně hodnoty na kostkách stačily. Otázkou cti se stal kostlivec klíčník pro mou ženu, které v celé hře opravdu nepřály kostky a tak po šestém nebo sedmém neúspěšném pokusu to konečně vzdala a šla objevovat jinam, což přes poražení krysy a mumie vedlo k zisku sekery od krále kostlivců. Mezitím se mág zbavil prokletí (které jen tak mimochodem šoupnul černokněžníkovi) a mohl konečně využívat mistrné zacházení se svitky. Zato černokněžník měl trochu smůlu, když už nemohl využít teleport,který nedávno seslal na mě (což mi ve finále nevadilo,protože to vyústilo v rychlé sebrání meče, klíče a následně pokladu) a taky nemohl projevovat své sebevražedné sklony používáním srdíček jako boost do útoku. 

Dobrodruzi nenasytně postupovali dál a spletitá změť Karackých chodeb nabírala rozměrů velkých. Což neměnilo nic na smůle mé ženy vědmy, která nadvakrát nedala pavouka o síle 6( je pravda, že zrovna byla prokleta ) a zmíněnou sekyru získala taky az na třetí pokus. Mezitím bezohledně nasadil k trháku přízeň kostek užívající si mág a se dvěma sekyrami a svitkem magických střel stáhl můj náskok tří truhliček na rozdíl pouhé  jedné( z 0:3 na2:3 ). A aby to vše patřičně dokonal narazil v jedné temné chodbě nesoucí známky ohně a nesmírného žáru na bájného draka a kombinací šťastného hodu, seker a svitku,  vymazal hodnotou 17  toto pradávné a smrtelné nebezpečí z tohoto světa. A to mělo za následek ( krom Sluncem prozářených dní pro Karak a okolní země ) to že mé  tři truhly na jeho tři a půl nestačily. Taková nespravedlnost. Jak já k tomu přijdu...Já, léty zkušený(á) mistry cvičený(á)...Mé zdatnosti, obratnost s dýkou, léty cvičené umění pohybovat se nepozorován(a) ve stínech. A pak si přijde nějaký sukničkář, udělá čáry máry a sebere mi bohatství a slávu??? Tak to teda ne!! Jen se těš ty pouťovej šarlatáne až mi regent propůjčí všechny vaše schopnosti. 

Odehráno v: Hradec Králové (Okres: Hradec Králové)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

High Noon - westernová řežba
Akt. cena: 899 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas