Kanagawa - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Albi
IELLO
Autoři: Bruno Cathala
Charles Chevallier
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Vyzerá to na vizuálne peknú rodinnú hru. Kto ste hrali, napíšete prosím svoje dojmy? Aká je? Pre koho je? Zvládnu to aj mladšie deti než 10r?
8.7.2017 10:18:48

Dojem
Po dvou hrách ve 4 musím říct, že velice pěkná rodinná hra. Pravidla jednoduché, dítě 8+ pravidla dle mě zvládne (otázka jestli ji zvládne proti dospělým rovnocenně odehrát). Co se týče samotné hry, tak většinou se dělají jen 3 rozhodnutí. Jestli už karty vzít nebo ještě zariskovat že přijde něco dobrého a že mi sloupec, na který mám zálusk nevezme někdo jiný (tahle fáze kola je docela podobná Coloretu). Dále se musí hráč rozhodnout, které z karet namaluje, čili vyloží obrázkem k horní části své desky nebo si kartu vyloží dolů a dostane za to novou barvu nebo nějaký bonus. No a třetí rozhodnutí jestli si vezme nějakou bodovačku, kterou již splňuje nebo zkusí opět zariskovat a vyčkat na splnění vyšších požadavku a vzít bodovačku lepší. Tady je to hodně zajímavé, bodovačky jsou v různých kategoriích (mít určité počty stejných barev k malování, mít určité počty různých budov, různých postav apod.). Pokud hráč splňuje, že má např. 2 stejné postavy, může si vzít za to bodovačku, ale už nemůže v další fázi hry za více postav dostat lepší bodovačku. Pokud se ovšem rozhodně bodovačku nevzít a již se mu v další fázi hry nepovede další stejnou postavu získat nebo ty lepší bodovačky za stejné postavy vezme někdo jiný, on si již bodovačku za 2 stejné postavy vzít nemůže. Jde to prostě jenom v okamžiku, kdy tuto podmínku hráč poprvé splní. Hra i přes svou jednoduchost nabízí docela hodně prostoru k rozhodování a strategickým tahům. Ve hře se hodně pěkně a originálně pracuje se změnou začínajícího hráče, na kartičkách jsou taky různé bonusy a to i na těch bodovačkách. Zkrátka hra je to prostě povedená, nechybí ji dávka napětí, znovuhratelnost bude dle mě taky dobrá, herní doba cca. 30 minut, rychle nachystáno, rychle sbaleno. Velké plus je závěrečné počítání bodů, kdy se body dají dostat 4 možnostmi a přitom je to přehledné a každý si to sečte během 10 vteřin. Hru jsem si zahrál v klubu a líbila se mi natolik, že jsem si ji hned objednal, protože si myslím, že se doma jako rodinná hra chytne.

15.7.2017 14:00:22

Wendi
Za mě taky dobrý, ženě se to líbí moc, a zkoušeli jsme s kámošovýma děckama 9 a 11 a dobrý. Takže jako rodinnou hru můžu doporučit;)

15.7.2017 15:32:33

Ve dvou
Je to dobré?

11.8.2017 12:40:29

Ve dvou
nikdo nehraje?

14.8.2017 12:14:14

Ve dvou
Hráli jsme to ve dvou a hrát to lze, i když můj osobní pocit je lepší v plným počtu - víc záleží na tom kdo začíná, víc záleží na správném risku s pasováním atd. Ale i ve dvou je to zábava.

14.8.2017 12:51:12

Ve dvou
Hrala som to len v 2. Pride mi to velmi, velmi dobre - samozrejme musis venovat rovnaku pozornost tomu, co vykonava protihrac ako vlastnemu atelieru. Je to dost sutazive, napinave a interaktvne :) V 2 to asi nikdy neskonci minutim sa kariet balicka a je to o to viac takticke (nemozes sa spolahnut, ze karta na ktoru cakas sa v hre objavi). Pekna dynamika - ak protihrac vezme maly diplom, vies, ze mozes volne ist po vyssom leveli - ak to stihnes do konca hry. Ak su moznosti stale otvorene (nik este nevzal diplom z danej kategorie), je to zaujimavy a napinavy pretek :)

Tesim sa ale aj na hru vo viac hracoch, mam pocit, ze to bude viac "za seba" a menej sledovania / kontrolovania druhych (az na diplomy).

Za mna je to 100% hratelne vo dvoch. Skvela hra na dovolenku (aj vdaka nadherne spracovanej zaujimavej teme v malom "cestovnom" baleni). Super herna doba a znovuhratelnost.

14.8.2017 14:43:57 | Upraveno autorem (porovnej)

i pro dospělé?
Je to, prosím, zábava a strategie i pro samotné dospělé? Díky.

15.8.2017 03:53:34

i pro dospělé?
Za mna urcite aj pre dospelych. Trochu sa o tom diskutuje i tu (JUOUB.cast po cesky, 50:55 minuta): https://www.youtube.com/watch?v=Jic1i0YXUcg

Opisovane ako "vic pocitaci Tokaido". Atmosferou je to ako Tokaido, dost zenove, ale je tam za tou atmosferou i hra. Da sa pocitat, skodit a kombinovat.

15.8.2017 08:33:35

Vybíráme z Bazaru

Code 777
Code 777
Akt. cena: 390 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas