Kacíř: Zkáza Roanoke

xxxxxxxxxo hodnoceno 41x (Seznam vlastníků)

Kacíř: Zkáza Roanoke - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra, karetní hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Lucky Duck Games
Maldito Games
Super Meeple
Wyrmgold GmbH
Autoři: Kåre Storgaard
Kasper Kjær Christiansen
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zisk důkazů

Ahoj, 

v pravidlech na straně 16 je možnost zisku důkazů u lovce. Žetony se neodstraní. Chápu tedy dobře, že až se uvolní vesničan, můžu za stejné (třeba 4 dle příkladu v pravidlech) stopy, které jsem využil v předchozím kole opět získat důkazy? Tedy nečekám na 2 nové stopy do 6 kusů? Snad jsem to napsal srozumitelně. :) 

 

Díky 

24.4.2024 18:50:22

Při další návštěvě vesničana vždy dostaneš důkazy podle počtu stop, které na daném vesničanovi jsou. Nezáleží na tom, jestli jsi v nějakém předchozím kole důkazy již dostal. To se nikde nezapisuje/nepamatuje.

24.4.2024 19:09:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Pokud je na vesničanovi tři a více stop dostaneš jeden důkaz. Pokaždé právě jeden, ne za každé tři stopy jeden. 

24.4.2024 22:28:59

Ano, stopy fungují jinak než tajnosti u čarodějnice. Tajnosti převedeš v poměru 3:1 nebo 6:2 a zahodíš. Stopy tam zůstávají, dokud je čarodějnice něčím neodstraní. Takže pokud máš za lovce na víc kartách 3 stopy, můžeš tam opakovaně chodit a klidně v každým kole získat 3 důkazy a v dalším zase a zase. 

 

Zároveň důkazy se nepokládají na/pod karty, ale dáváš si je někam bokem do zásoby, protože slouží jako takový platidlo. Na neoprenovým playmatu na ně jsou takový sloty jako na náboje :) 

29.4.2024 01:53:38

Jo a na 6 čekat nemusíš. Lovec nikdy nemůže získat z 1 obyvatele víc než 1 důkaz, takže i kdyby tam těch stop bylo 9, bude to stejně silný jako 3.

29.4.2024 01:55:28

Hmmm, tak jak to tedy je? Pokud dobře čtu, Varouch říká, že poměr získaných důkazů na jednom vesničanovi = 3:1 tudíž 6:2. Vetinari a kocici_tata tvrdí něco jiného … Otázka, proč by tedy lovec dával stopy na vesničana (př.6 na starostu), když by za jeho návštěvu dostal pouze 1 důkaz? 

2.5.2024 00:36:29

Když děláš například výslech vesničana, tak musíš zaplatit tři stopy z vesničanů stejné barvy jako má ten vyslýchaný. Když budeš mít na všech červených vesničanech čtyři stopy, tak po výslechu jednoho červeného vesničana odstraníš k každého z nich jednu stopu a zůstanou ti tam tři, což je dostatečné na to, abys při příští návštěvě dostal důkaz. Nebo můžeš mít šest stop na jednom, odstranit tři a zase ti tam zůstanou tři na příště pro zisk důkazu. Prostě si tam těch stop dáš více a když je použiješ, tak ti jich tam zůstane pořád dost pro důkaz.

2.5.2024 06:44:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Caverna (EN)
Caverna (EN)
Akt. cena: 860 Kč
Končí za: 7 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas