Jump Drive - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: Rio Grande Games
Autoři: Thomas Lehmann
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

ruy
ruy - avatar

dojmy

..ma uz niekto nejake?
..vraj jednoduchsie rftg...
24.2.2017 11:36:05

dojmy
Je to velmi krátké, 6-7 kol, kdy v každém kole uděláš takovou tu základní věc z RtfG, že vyložíš kartu nebo dvě za cenu ostatních karet. Výhodou je rychlý setup a rychlá hra. Mě osobně zklamaly tři věci: (a) volby nejsou složité, není na výběr z brutálních komb, (b) počítání po každém kole je otravné a celkově nepřehledné, (c) člověk si v posledních kolech dobírá obvykle fakt hafo karet a pak z nich diskarduje do 10 - ten proces je zbytečně dlouhý a takový neohrabaný. Je to kratičká hra, dobou, setupem i rozhodnutími spíš mikrohra.

24.2.2017 12:31:40 | Upraveno autorem (porovnej)

@tracnik  - zcela souhlasím s tím, co píšeš. Teď to před týdnem zprovoznili na BGA, jak se to počítá automaticky a vše je přehledné, jedna hra se dá odehrát kolem pouhých pěti minut.

Nicméně moc si nedovedu představit, jak na stole komplikovaně počítám, kolik vlastně dostávám bodů - asi bych si k tomu měl tendenci vyrobit nějakou pomůcku, kam si to budu značit. A od hry za bratru 7-8k (last known info o ceně) očekávám asi delší zážitek a větší přehlednost. Jako na tom BGA je to dobrý rychlý filler, ale jinak bych si to asi nekoupil.

Jinak brutální komba se dají stavět celkem už od začátku, ale zase někdy ti špatný draw karet může podělat i dobře rozjetou hru (např. specializace na vojenství a nedolíznutí si dobyvatelných planet),…apod.

 

--------------------------------------------------------------
Magic: the Gathering veterán, deskogeek a deskoherní překladatel

8.8.2022 10:04:26

Joe

Súhlas s predrečníkmi. Ako online - fajn rýchlovka, ako offline… by to asi fakt bolo otravné, pokiaľ by všetci hráči už nemali hru zažitú a rátanie “zmáknuté”. Kupovať by som to asi nekupoval, na to je lepšie originálne (a české) DV. Škoda neexistujúcich lokalizovaných rozšírení preň!

-------------------
Prekladateľ Joe

8.8.2022 10:48:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Nemesis: Lockdown + Stretch Goals (KS)
Nemesis: Lockdown + Stretch Goals (KS)
Akt. cena: 3099 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas