Svět divů - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Frédéric Guérard
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Hratelnost ve 2 lidech

Ahoj,

Jaká je hratelnost ve dvou lidech?
15.3.2021 00:50:47

.
Za mě naprosto v pohodě. Samozřejmě vidíš méně karet, ale zase si na začátku kola hezky rozplánuješ, co by se mohlo povést a vzhledem k tomu, že na začátku druhého draftu už víš, jaké karty budou k dispozici na celé kolo, můžeš tomu přízpůsobit strategii (zejména třeba s ohledem na karty, které chceš "pálit" na suroviny a dostupnost konkrétních druhů surovin).

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

15.3.2021 01:21:36

...

přesně, jak píše Kew. Máš daleko lepší možnosti si surky naplánovat tak, abys měl více, než soupeř. Ve dvou je ale daleko snazší druhého produkčně zadupat do země a brát 4/5 generálů/finančníků v případě, že hrajete s asymetrickou stranou jednotlivých národů. Pamatuju si jednu hru, kdy jsem přítelkyni "pojel" 110/57, kdy 67 bylo za generály a finančníky....

15.3.2021 06:30:41

AmS

3. hráč
My ve dvou využíváme fiktivního 3. hráče, točíme 3 ruky karet s tím, že fiktivnímu hráči vždycky náhodně vytáhneme kartu, kterou zahodí. Na výběr je tak víc karet, ale zamezuje to právě trochu té "zadupávací" taktice a člověk musí víc improvizovat.

15.3.2021 07:47:35

Preferuji hru ve 2 hráčích
Výhody (lepší plánování), nevýhody (méně karter do hry) už padly, naprosto souhlasím. S tou produkční nadvládou úplně nesouhlasím, ve dvou mám cca 20+ her s bratrem a myslím, že se nám nikdy nestalo, aby jeden drtil druhého v produkci všech surovin, ale připouštím, že se to asi může stát. Jinak myslím, že z jednostranného zaměření se na generály/investory (resp. konkrétní karty) se dá vytřískat víc bodů, než z hraní na všechno. Ale to už nesouvisí s tématem diskuze.

Zkrátka ve dvou super plánovací záležitost - kontroluješ jak svou hru, tak hru soupeře. S rostoucím počtem hráčům i rostoucí prvek náhody. A tak dle mého soudu, jak je rostoucí počet hráčů např. v 7 Wonders žádoucí, zde je efekt opačný. Ale zas je to o tom, co člověk od hry očekává a jakým stylem ji chce hrát.

15.3.2021 10:26:03


Ve dvou je to vpohodě, jen mají větší sílu strategie na generály a finančníky, protože jich logicky dostenete víc, než ve 4, kde se o ně víc přetahujete, ale ničemu to neva, ve dvou super hra a o nic horší, než třeba ve 4.

7.4.2021 09:38:08

Mohu potvrdit, že ve dvou hra funguje bezvadně.

Tycygo: hrajete i s rozšířením (Corruption&Ascension), nebo bez něj? My hrajeme už jenom s ním a přijde mi, že strategie hraní na generály nebo průmyslníky už není tak častá, jako při hře bez něj (silná je samozřejmě nadále, ale mnohem častější je hraní na komba na kartách rozšíření). Dost taky záleží na tom, s jakou stranou karet impéria hrajete - my v poslední době rádi hrajeme se stranou C (žádná produkce a bonusy, ale 5 x krystalium do začátku).

7.4.2021 21:22:48

Vybíráme z Bazaru

Suburbia + rozšíření (Second edition)
Suburbia + rozšíření (Second edition)
Akt. cena: 2190 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas