Influentia - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: není
Vydavatelé: Ludonova
Autoři: Miguel Bruque
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Je rok 2077. Čtyři rodiny mafie, čtyři města Itálie a prastarý konflikt o moc. Severní Itálie se stává bojištěm korporací o kontrolu nad hlavními pilíři moci. Ať získáte vliv skrze netrunnery z Bologě, kontrolu obchodu s implantáty nebo staré dobré zbraně a drogy na ulicích Pisy, jedno je jisté, lehké to nebude. Musíte porazit ostatní, abyste se vyšplhali na vrchol, jinak vám nebude patřit budoucnost.

Influentia je karetní štychová hra pro 3 nebo 4 hráče, kteří se ujmou jedné mafiánské rodiny a skrze vliv ve čtyřech důležitých městech severní Itálie se budou snažit získat co největší vliv. Hra se odehrává v dystopické budoucnosti, kde kromě moderních technologií se napříč městy šíří i mor. I tento budou hráči využívat pro získání vlivu, nebo naopak ničení vlivu soupeřům.

Příprava hry:

Do středu stolu se umístí hrací deska určená pro počítání bodů a stupnice vlivu. Rozdělí se městské karty podle jednotlivých měst. Z nich se vyjmou karty Exterminátorů, vytvoří se karantenní zóna z karet měst a rozdá se každému hráči po jedné kartě z každého města. Poté hráči vydraftují svoje karty tím, že si vezmou jednu z rozdaných karet a zbytek pošlou hráči po levici. To opakují tak dlouho, až má každý hráč 4 karty města před sebou ve své zóně vlivu. Do balíčků městských karet se zamíchají Exterminátoři a horní karta z každého balíčku města se otočí, čímž se vytvoří nabídka. Náhodně se umístí žetony vlivu na stupnice vlivu. Pak se zamíchá balíček zdrojů a každému hráči se rozdá 6 karet.

Průběh hry:

Hráči hrají v každém štychu kartu zdrojů a podle pozice ukazatelů vlivu se určí, kdo daný štych vyhrál. Poté se vítěz rozhodne, zda si vezme kartu města, čímž rozšíří svůj vliv, nebo sebere kartu zdrojů, kterou v tomto štychu zahrál nějaký soupeř. Pokud sebere kartu zdrojů soupeři, tak si tento bere místo vítěze štychu kartu města. Ostatní hráči, kteří nevyhráli štych nebo si nebrali kartu města, získají kartu zdroje, kterou zahráli v tomto štychu, a umístí ji před sebe do své zóny vlivu vedle městských karet. Pak se podle směru hodinových ručiček od vítěze štychu určí, zda někdo nemá ve svých kartách zdrojů dva stejné symboly. Pokud ano, tak se tyto karty odhodí a provede se efekt těchto symbolů. Ty můžou být různé od zisku bodů, přes změnu ukazatelů vlivu až po mor, který zničí jednu kartu města soupeři. Poté si všichni hráči doberou kartu a hráč, jenž vyhrál poslední štych, začíná nový. Při hraní karet se nemusí „barvit“.

Konec hry:

Když nastane situace, že v dobíracím balíčku není dost karet pro všechny hráče, tak končí kolo a provede se bodování dle vlivu podle jednotlivých měst. Karty na ruce se zahodí, všechny karty zdrojů kromě těch vyložených před hráči se zamíchají a hraje se další kolo. Takto se odehrají 3 kola a kdo na konci posledního kola má nejvíce bodů, ten se stává vítězem hry.

Autor: Tormentr

Vybíráme z Bazaru

Zpátky do lavic
Zpátky do lavic
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas