Hustá mela - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Alderac Entertainment Group
Arclight
IELLO
Pegasus Spiele
Autoři: Paul Peterson
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

S-SM-SMA-SMAS-SMASH UP !!!

Autor: Francooaa | 0 hodin 40 minut | 22.11.2012 | 0

Hra: Hustá mela

Hráči: Francooaa a 2 neregistrovaní

Tak jsem měl možnost si poprvé zahrát tuhle poměrně nedávnou novinku ze světa karetních a deskových her. Sešli jsme se takhle ve třech u piva a jeden z mých známých mě zcela překvapil, když vytáhl z baťohu úplně novou krabici SMASH UP. Jelikož jsem sám zamýšlel o koupi, nic jiného už mě překvapit nemohlo :). Našemu třetímu účastníkovi jsme ještě do vysvětlovali pravidla, což zabralo.. ehm, ano, asi tak dvě-tři minuty a mohli se vrhnout na hru.

 

Jednotlivé frakce jsme si nevybírali, zvolili jsme, po zvoru třeba iluminátů, blind pick, tzv. že vezmeme od každé frakce jednu kartu a každý si tak vybere dvě. Na mě padli dinosauří piráti, pro Lukáše, majitele hry, připadli UFO čarodějové a na posledního Petra zombie roboti. Hra je opravdu svižná, jednoduchá a velmi zábavná. Prakticky každá karta přináší určitým způsobem interakci mezi hráči. Zprvu musím zmínit poměrně silné frakce zombie a čarodějů. Zombie je opravdu těžké dostat ze hry, pořád ty mrchy ožívají a ožívají. Čarodějové zase díky svým schopnostem a kartám akce jsou schopni své kolo sakra protáhnout a vyložit x extra minions. Posléze vám ale dojde, že výhody každé frakce, které jsou v pravidlech lehce nastíněny vzadu, opravdu sedí a že i ti piráti, kteří lstivě často neodcházejí do odkládacího balíčku, ale hned k další základně, umí pořádně s váhami osudu zahýbat. Dinosauři jsou zase takový tanky, nic moc schopnosti, ale power je na vaší straně zcela znát a takhle bych se mohl rozepsat o každé frakci, však zkuste a uvidíte !!!

 

Výsledky: Hráli jsme celkově tři hry, frakce se hezky promíchali a shodou okolností jsme všichni jednou vyhráli, i když v poslední hře mi to druhé vítězství uniklo opravdu jenom ofous :) ale překvapivých zvratů tahle hra umí připravit požehnaně.

 

Suma sumárum:

+ jednoduchost pravidel (i začátečníci v oblasti karetních a deskových her nemají problémy)

+ časová nenáročnost (jak je zmíněno výše, cca 40-50 min. i s vysvětlením pravidel)

+ prostorová nenáročnost

+ zábavnost a opakovatelná hratelnost (kombinací frakcí je až 28! )

jednoduchá angličtina (opravdu stačí zde i slabší slovní zásoba)

- v tuhletu  chvíli mě napadá snad jen jedno mínus, jedná se o novinku a cena u nás zatím není úplně nejnižší, když přepočítáváme na Kč/karta, ale tohle je jen maličkost a navíc blíží se čas vánoc ! :)

 

ps: Možná ještě jeden typ pro hráče, kteří si budou chtít nějak zpestřit hru. Při hraní nás napadlo, že by nebylo od věci, změnit trochu cíl hry. Místo dosažení 15 bodů by každý měl 15 životů a vy byste scorováním základen mohli zasazovat v odpovídajícím počtu body zranění jednotlivým nepřátelům (body se musí přiřazovat v celkové výši, nedají se dělit mezi více hráčů). Ve hře 1vs1 je tento princip zbytečný, ale při hře více hráčů to přináší určitou taktiku a interakci navíc. Hra je navíc docela rychlá, takže by vyřazený hráč ani moc dlouho čekat neměl, ale je to jen na vás. Osobně to chceme příště vyzkoušet, protože máme hodně rádi cílené škození mezi sebou! :D 

Odehráno v: Ostrava (Okres: Ostrava-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Too many bones Nugget
Too many bones Nugget
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas