Hrdina v kostce - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Thunderworks Games
Autoři: Keith Matejka
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Hrdina v kostce - první hra

Autor: Maxianimal | 2 hodiny 0 minut | 31.5.2019 | 2

Hra: Hrdina v kostce

Hráči: Maxianimal a 1 neregistrovaný

Hrdina v kostce je první desková/karetní hra, kterou jsem si koupil tak nějak "naslepo". Samozřejmě jsem se díval na recenze, ktereé jsou pozitivní a věděl jsem cca o co se jedná, ale oproti jiným hrám, kde jsem se díval na různá videa a návody ještě před tím, než jsem si hru pořídil - tady jsem do toho šel bez přípravy. 
 Krabice byla větší, než jsem čekal, ale obsah naopak menší, než jsem čekal - tedy samozřejmě kromě kostek, kterých je opravdu kvantum :)
 Po vymačkání žetonů a přípravě herního plánu jsme se dali s manželkou do hraní. Byla to skutečně první hra a vůbec jsme netušili, jak se to hraje, tudíž hlavně začátek hry provázelo notné čtení z pravidel. 
 Musím se přiznat, že z kraje, když jsme odehráli první kolo, jsme si říkali - "a to je jako všechno"? Žena ještě přihodila  " a to jako nebudeme bojovat proti sobě v nějaký aréně"? Přišlo nám, že ta hra nemá hloubku.
  Ó jak jsme se mýlili. Jakmile jsme zjistili, co všechno se dá ve hře dělat, jak počítat a využívat schopnosti vlastností, dovednosti, zbraně a jak plánovat dopředu, ihned se z toho vyklubala nemilosrdná válka o každý bod, hod nebo zlaťák. 
 Tahle hra je skutečně něco jiného, než co jsme doposud hráli, a ve finále je to skutečně jen o tom, kdo má více bodů (stejně jako třeba Carcassonne), ale když se po dvou třech kolech dostanete do varu, je to neskutečná zábava, která nění nijak extra časově náročná, pokud se bavíme o dvou hráčích.
 Takže se těším na další hru, protože můj cíl je mít mnohem více, než začátečnických 20 bodů :)
M

Odehráno v: Lány (Okres: Rakovník)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Nemesis: Lockdown + Stretch Goals (KS)
Nemesis: Lockdown + Stretch Goals (KS)
Akt. cena: 3199 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas