Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–3 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 130 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy |
Herní kategorie: | kooperativní, strategická, diplomacie |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | Xzone Archon Studio |
Autoři: | Jakub S. Olekszyk Kamil Białkowski |
Rok vydání: | 2023 |
Dostupnost: | 1 obchod (1899 CZK) |
Sdílej: |
Pocet hracu
Ahoj, nechci byt za lamu. Ale akorat jsme se znamyma otevreli koupenou hru. V tlame nas poslali slusne do haje, ze oni uvadi 4 hrace, pravidla 3, a bgg taky 4 a je to pro 4. Nez budu studovat pravidla. Jak to je? Pripadne ktere rozsirko prida hrace? Diky
je to až pro čtyři, ale až s rozšířením.
Jen to je myslím následně 2 vs 2.
Jinak frakci nepřidává jen Battlefield Expansion, jinak by vždy měla být jedna frakce v rozšíření.
Jen ještě doplním, že čistě základní hra je maximálně jen pro 3 hráče.
Zaklad je opravdu max pro 3. S kazdym dalsim (krom battlefieldu) muzes hrat ve 4 hracich. Akorat, ze v retailu ted zadny nesezenes.
Zajima te jeste neco ? :) mam all in a cekam na dalsi kampan, ktera startuje za par dni
Jen poupravím. Ofiko je až pro 4 hráče s nějakou rozšiřující frakcí. Ale komunita má velké množství členů a už existují scénáře až pro 6 lidí, což bude samozřejmně časově náročné. Zkrátka horní limit počtu hráčů je počet frakcí, který vlastníš.
Dnws startuje nova kampan na Gamefoun a celkove mnozstvi frakci bude 9
TOWER, RAMPART, INFERNO, DUNGEON, FORTRESS, CASTLE
nove dnes bude pridano:
STRONGHOLD. CONFLUX, COVE
Jinak expanze nepridavaji jen danou frakci, ale obohacuji hru celkove o dalsi artefakty, kozla a mapove dily.
Nove expanze Cove a Conflux zejmena pridavaji mořske mapove dily a s nimi novou mechaniku pohybu po mori a na souš pridavaji teleporty.
@Korenar zajima me, zda budou lodicky pro vsechny narody co tam ted jsou :D aspon jako stretch goals :D
@twix No to se dá předpokládat. Nicméně na stránce kampaně nemají lodičky ani pro ty 3 nové frakce zobrazené, jsou vidět jen v promo traileru.
Takže pokud budou jako SG, tak máme 9 SG jasných :D nebo budou jen 4 hráče (protože hra je jen pro 4), což by ale znemožnilo FAN varianty pro 4+ hráčů.
I když kdo by toto chtěl hrát v 6ti nevím….to je pak jako Monopoly
No co jsem tak četl tak je tato hra nejlepší v 1-2 hráčích, ve 4 už může být hrací doba i 7-8 hodin což už mi připadá opravdu moc. Takže hraní v 6ti hráčích si opravdu nedokážu představit.
8h ve ctyrech? Mozna po rozbaleni bez jedine znalosti pravidel :D Ve 4 jsou tak 2-3h dle scenare kdyz uz kazdej vi co dela
Znalost pravidel určitě hraje roli, ale celkově co jsem četl na redditu nebo bgg tak hrací doba může být hodně dlouhá při 3 a více hráčích.
@Korenar nevim jakej odpočet to ukazuje tobě, ale já tam mám ještě jeden den do začátku :-)
Myslím si, že když to budou mít hráči nahrané, tak se hra zrychlí. Krom soubojů jde ze startu hromada věcí řešit tahy hráčů probíhající najednou. Viz i případné verbování a stavby budov v tazích ostatních hráčů dle pravidel.
@Dzorden mas pravdu….nejak jsem.si spatne ulozil v hlave, ze start je 16.9..
Takze ano az zitra 😁
Tohle jsem našel v doporučeních v knize misí, která je výtvorem fanoušků.
Herní Doba
Minimální herní dobu můžete odhadnout pomocí následujícího vzorce:
Herní Doba = H×K×5 [min]
Kde:
H – počet hráčů
K – počet Kol
Například pokud hrajete Scénář pro 3 hráče skládající se z 12 Kol, můžete snadno vypočítat, že 3 × 12 × 5 = 180. Vaše očekávaná minimální herní doba bude kolem 3 hodin.
Pro výpočet horní hranice herní doby (reálnější, pokud jsou mezi hráči nezkušení hráči) jednoduše výsledek zdvojnásobte. V tomto případě by to bylo kolem 6 hodin.
Po dnešním hraní ve 3 musím konstatovat, že to jsou fakt Heroesi, max. ve 2. Když pokročilý tah trvá půl hodiny, je to prostě meh. Furt tu hru mám ale rád :-)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Pán prstenů - rozšíření Stínové cesty
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 13 dnů