Hero Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Wise Wizard Games
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Šampioni

Otázka ohledně šampionů.
Začali jsme to dnes s přítelkyní hrát a máme pár nesrovnalostí.
1. Může šampion útočit na jiného šampiona? Podle mě ne,pokud to nemá zrovna v efektu karty.
2. Pokud má soupeř vyloženého šampiona, který není strážce, můžu útočit přímo na protivníkovy body(život)? Podle. Mě ano, pokud ten šampion není zrovna strážce.
3. U modré frakce máme trošku zmatek ve vyhodnocování efektu karet. Jsou to tyto čtyři karty. Ohnivá bomba, výhrůžka smrtí, nájemná vražda a Rake, excelentní zabiják (strážce). A to s textem "omrač zvoleného šampiona". Respektive třeba u karty výhrůžka smrtí. Efekt karty má jednu bojovou sílu a dober si kartu. Plus efekt spojence omrač zvoleného šampiona. Co to přesně znamená? Že si vyberu šampiona třeba o síle 5 a ihned ho omráčím? Ikdyz bojová síla té karty je jen jedna? V tom máme asi největší zmatek.
Snad jsem to napsal tak, že se to dá pochopit.

9.3.2017 20:26:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Ano
1, Ano může. Sečteš celkovou sílu útoku svých zahraných karet a rozdělíš ji jak je ti libo. Omezení je jen jedno dokud má soupeř ve hře šampiona s heslem guard musíš zničit napřed jeho.
2, Ano, můžeš.
3, Ano, efekt omrač zvoleného šampiona znamená, že si vybereš jakéhokoliv šampiona ve hře a okamžitě ho odhodíš na odhazovací balíček.

9.3.2017 22:52:11

Dekuji> K té třetí otázce : platí to tedy i pro šampiona strážce? - flipper

3.
Někteří šampióni jsou strážci. Strážci mají černý obranný štít s nápisem „Stráž“. Připravení strážci vás a vaše ostatní šampióny chrání. Pokud máte ve hře připraveného strážce, nemůžete být napadeni a vaši ostatní šampióni nemohou být soupeřem napadeni či CÍLENI, dokud nejsou všichni vaši strážci omráčeni.

viz pravidla

10.3.2017 10:32:03

Ok> Takže vlastně to platí i pro přímé omráčení v důsledku efektu karty. Nejprve tedy strážce a pak mohu teprve ostatní šampiony.
Děkuji. - flipper

Hraní
Včera jsme zahráli asi osm her..
Nějak mě přišlo dost komplikované až složité vyhodnocování šampionů , když jsem jich měl vyložených třeba pět . To sčítání komb bylo docela něco, co mi zavarilo mozek. A nevím, nebo mám dojem, že jsme hráli něco špatně.
Musím podotknout, že přítelkyně cílila vysloveně po životech, hráčských bodech. Pochopitelně po tom, co se vypořádala se strážci.
A dostala samozřejmě přes ústa.
Můj dojem ze hry je takový nemastný, neslaný.

10.3.2017 10:48:33

komba> No to asi přijde každýmu jinak :-) Mě to třeba problém nedělá. Když je jich ve hře víc tak to počítání jen trvá trošičku déle. (pokud jsi jich měl ve hře opravdu moc, byla to nejspíš chyba protihráče) Když jde někdo přímo po životech neznamená to hned, že musí prohrát. Ono záleží na situaci ve hře, někdy to může být nepřekonatelná taktika :-) - Elessar

Vybíráme z Bazaru

Vúdú: Nindžové a lidojedi
Vúdú: Nindžové a lidojedi
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas