Hero Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Wise Wizard Games
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pár herních dotazů

Ahoj, pár věcí mi není jasných po přečtení pravidel, ani po zahraní pár prvotních her...

Šampioni – Sice už to v otázkách asi bylo zodpovězené, ale přece jen pro mé ověření: Pokud je šampion strážce (tzn. ikonka černého štítu) musí protivník útočit primárně na něj. Co se týká šampiona s šedým štítem, útok soupeře probíhá jak?
Konkrétní příklad mého dotazu: Pokud ve hře budu mít pouze šampiona/šampiony s šedým štítem, můj soupeř si zvolí buď útok na šampiona a tedy jeho omráčení nebo si zvolí přímý útok na mé životy? Chápu to tak správně?

Pár otázek ke konkrétním kartám.

1) Zuřivost (ale i jiné karty, které mají pod útokem uveden text, např. Smrtící dotek atd.) – Útok za 6 + text „Můžeš si dobrat až 2 karty a poté odhodit stejný počet karet.“ Tzn. můžu na soupeře zaútočit za 6 a následně můžu, ALE NEMUSÍM využít textový efekt?

Popravdě si vůbec nejsem jistý vícero kartami, pokud mají dva či tři „útoky“. Je to nejspíše tím, že nechápu využívání efektu spojence, který se často v druhém útoku objevuje… Zkusím to tedy popsat konkrétně na kartách.

2) Jiskření – první útok je za 3 + text „vybraný soupeř odhodí kartu“. Druhý útok je útok za 2, ale ještě před symbolem s útokem je symbol frakce Divočiny. Asi chápu špatně, že si mohu vybrat buď první nebo druhý útok, že? Protože, kdo by si vybral pouze útok za 2, když může vybrat útok za 3 s tím, že ještě soupeři odhodí kartu.
To stejné, jen s jiným efektem je u karty Smrtící dotek.

3) S takovými kartami bych mohl pokračovat dále. Např. karta Daně má první „útok“ za 2 mince a pod dělící čárou je „útok“ za 6 uzdravených životů, ale před tímto symbolem životů je symbol Imperiální frakce. Opět tedy dotaz: smím si vybrat první útok nebo druhý útok? Jak si mám pak ale vyložit symbol Imperiální frakce?

Děkuji předem za odpovědi :)
3.8.2019 13:27:16

.
šampiony chápeš správně. guardi musej padnout, než můžeš zaútočit na jiné šampiony. Když má jen ty obyčejné, tak si vybereš jestli útočíš na ně nebo na samotného hrdinu.

zuřivost - sloveso můžeš značí dobrovolnost efektu. takže to dobrání a odhození není povinné.

jiskření - ten první řádek máš vždycky, druhý se přidává, pokud zahraješ ještě jednu kartu stejné barvy (v tomto případě zelená)

daně - stejná odpověď jako u dvojky, první řádek máš vždy, druhý se aktivuje, pokud zahraješ jinou kartu stejné frakce.

jen doplním, že je zde systém zjednodušený (např oproti legendary) a tudíž dvě karty stejné frakce si navzájem spustí ty druhé řádky.

někdy mají karty i symbol odpadkáče a takovou kartu musíš obětovat (vyhodit z balíku), abys efekt spustil.
___
redaktor Deskofobie

3.8.2019 14:22:52 | Upraveno autorem (porovnej)

díky> děkuji za rychlé vysvětlení - postif

Vybíráme z Bazaru

Great western trail 2nd edition
Great western trail 2nd edition
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas