Hero Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Wise Wizard Games
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Strategie

Ahoj hral jsem hru tak 5x a přítelkyně mě totálně rozsekala s přesílenejma žlutejma kartama (můj názor), vzdyzky měla štěstí že žlutý přišli na konci mého kola tak že jsem je nemohl vykupovat :-) Napadá vás nějaká jiná úspěšná strategie ?
26.9.2018 14:57:17

...
Vcelku každá barva má něco do sebe.
Co mě dokázalo dost pojet, tak je abuse zelených karet - protivník odhodí kartu, ještě v kombinaci se zlodějem je to chuťovka :D. Se dvěma kartama toho soupeř moc nezahraje.
___
redaktor Deskofobie

26.9.2018 17:23:50

Yedle
Přesně jak píšeš, přítelkyně má nejraději zelené, a když jich sežene dost a já jí s v tom nezabrním, tak prohraji at hraji cokoli, zelení jsou celkem silní a ta ztráta karet je často klíčová.

27.9.2018 09:51:44

Strategie
Odehráno ke stovce partii (hlavně ve dvou, méně tři a čtyři). Z vlastní zkušenosti se zelené a červené karty lépe hodí na rush (snažit se protivníka vyřídit co nejdřív, díky kombinacím zásahů coby sekundárních schopností v rámci jedné frakce), kdežto modré a žluté karty vynikají zejména v delších partiích (žlutá díky regeneraci a silným, leč dražším kartám, modrá s orientací na zlaťáky umožňující nakoupit nejdražší karty).
Dobrou základní strategii je investovat do 1-2 frakcí a využívat jejich základních silných stránek (červená zužuje balíček, zelená protáčí karty v ruce nebo je naopak bere z ruky soupeři, modrá dává peníze, žlutá regeneruje) + kupovat karty, které jsou ultimátně silné za všech okolností (Rampage, Domination, ta červená co stojí dva a dává tři zlaťáky, apod.).
Díky náhodnosti ve hře dané proměnlivou nabídkou karet neexistuje absolutně vítězná strategie. Někdy, když se karty od jedné frakce sejdou, podaří se ultimátní vítězství, které se ale v další partii těžko nezopakuje (ledaže nemícháte karty)...

27.9.2018 12:22:09

Další strategie...
...a k tvému dotazu na další strategie, když jdou červené, tak skvěle funguje redukce vlastního balíčku. Jednou jsem vyhrál, když jsem měl na konci hry v celkém balíčku osm karet a všechny počáteční zlaťáky a meče vyházené.

27.9.2018 12:25:08

Strategie
Mně přijde, že prostě stačí kupovat silné karty. Moc strategie tu nevidím, možná to přidají balíčky charakterů. A ty gemy, které jsou ke koupi pořád (mají svůj vlastní balíček) jsou skoro k ničemu, když to hrajeme, tak je nikdo nekupuje. Když to hrajeme po několikáté, tak mi to připadá stále stejné - jen kupujete silné karty, které se vám hodí. Ale pořád to je super hra.

27.5.2019 15:18:12

Johnur
Co je myšleno „silnymi kartami"? Ptž na silný karty jsou potřeba peníze a těch není na začátku mnoho, takže jsou gemy skvělým řešením, které může být i jednorázovým efektivním útokem. Za mě jsou tedy gemy určitě hodně důležitý. Nebo když nemáte na kartu v nabídce, tak necháte zlaťáky propadnout? Navíc ještě bez charakterů, kde můžete aspoň za 2 zlatý provést nějakou vlastnost postavy. To moc nechápu.

27.5.2019 17:04:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Zbloudilí
Zbloudilí
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 13 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas