Heat - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Asger Harding Granerud
Daniel Skjold Pedersen
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Větrný pytel v zaplněné trati

Ahoj. Mám situaci kdy moje auto by mělo skončit na pozici kde jsou zaplněné obě stopy. Můžu v tom případě použít vetrný pytel z takovéto pozice (tedy jako bych byl na ní třetí auto) a postavit se o dvě pole před tyto dvě auta (čili bude mezi námi jedno pole prázdné)? Nebo musím “zastavit” na první volném místě za touto pozicí a teprve z ní mohu použít pytel? Takže pokud je za dvěmi auty stojícími vedle sebe volné místo, posunul bych se při použití pytle těsně před ně.

 

S tím souvisí si druhá situace, když by takto byly plně zaplněné 2 pozice za sebou (nejtěsnější shluk 4 aut). Když bych měl skončit na některé z těchto dvou zaplněných pozic, můžu použít pytel a dostat se před tato 4 auta o jedno případně 2 pole, nebo musím “zastavit" za nimi a pytel tím pádem použít nemůžu neboť bych musel skončit na té zaplněné první pozici.

 

Vzhledem k tomu že pravidla tohle nikde neřeší, alespoň jsem to nenašel, ale říkají že auta nikdy nebrání v pohybu, řekl bych že pytel takto použít můžu i ze zaplněné pozice.

 

Díky za odpovědi.

 

4.2.2023 12:02:46

Ahoj.

 

Osobně bych se přikláněl k tomu, že v prvním případě větrný pytel použít můžeš. Pořadí kroku je v tomhle dobré vodítko - napřed jsi provedl pohyb, kvůli zaplněné dráze jsi skončil za oběma auty (jak praví pravidla). Konec fáze pohybu. Fáze větrného pytle je až o pár kroků později a dle mého podmínky splňuješ - pohyb skončil za jiným autem, před ním je volno a auta si nepřekáží v předjíždění, takže se posuneš o dvě pole.

 

Ve druhém případě bych řekl, že pytel použít nelze. Stejná situace jako v předchozím případě, ale s tím rozdílem, že bys pohyb způsobený větrným pytlem skončil na obsazeném poli - a v takovém případě zůstaneš na prvním volném poli za autem. Čili ho teoreticky vlastně použiješ, ale v souladu s pravidly se vrátíš zase zpět.

4.2.2023 14:29:09

Přesně tak jak píše Zoid. V pravidlech je uvedeno přesné pořadí v jakém vyhodnocuješ jednotlivé efekty. A větrný pytel je až 6. krok. Použít ho můžeš až podle toho, kde jsi na trati ukončil pohyb. A nemůžeš ukončit pohyb na poli, ve kterém už jsou obě stopy zaplněné. Takže pohyb ti sice má skončit na obsazeném poli, ale ty se musím posunout o políčko zpět dle pravidel. A z tohoto místa teprve aplikuješ 6. krok větrný pytel. Takže v prvním případě se posuneš těsně před ně a v druhém skončíš tam kde jsi původně pohyb ukončil.

4.2.2023 19:32:36

Vybíráme z Bazaru

Gaia Project: Galaxie Terra Mystica CZ
Gaia Project: Galaxie Terra Mystica CZ
Akt. cena: 830 Kč
Končí za: 16 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas