Heat - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Asger Harding Granerud
Daniel Skjold Pedersen
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Adrenalin

Můžu se zeptat, jakým způsobem hrajete vlastnost “Adrenalin”? V pravidlech se píše: Pokud máte adrenalin, můžete svou rychlost zvýšit o 1 před tím nebo potom, co použijete boost (platí samozřejmě pro posledního hráče). Díval jsem se na několik gameplay videí a vždycky hráli posun o 1 automaticky, i když boost nepoužili. 

Ať tak či tak, tento posun o 1 se dle mého započítává do celkové rychlosti kvůli vyhodnocení zatáčky, že ano?

2) V jaké fázi vyhodnotíte, kdo je poslední hráč??

25.12.2022 20:11:18 | Upraveno autorem (porovnej)

V pravidlech je modrým textem, hned pod bodem 4 na straně 4, napsáno: “Lze použít v případě, že se vaše auto v tomto tahu pohybuje jako poslední (…)," což je dáno bodem 3, kdy je určené pořadí, kdo se jak pohybuje.

Taky hrajeme většinou hned po pohybu, tak kdo je poslední automaticky jednou chladí a jede o jedno pole. Umím si ale představit případ, že se ti to hodí zahrát až po boostu, protože při boostu vlastně nevíš, co si vytáhneš. 

Dejme tedy tomu, že ti zbývají čtyři pole do hranice zatáčky, jedeš jako poslední a tedy máš nárok na adrenalin, nicméně chceš využít i boost, ovšem netušíš, jaká karta ti padne. Zahraješ tedy ve fázi reakcí boost, bereš si jednu kartu Heatu do odhazovacího balíčku a bereš z dobíracího karty, dokud nenarazíš na kartu rychlosti. Tam ti padne trojka a tedy se rozhodneš adrenalin použít až nyní a posuneš se o čtyři pole, hned před hranicí zatáčky, kdyby jsi ale použil adrenalin už dřív, riskoval bys výlet ze zatáčky ven (pokud by to byla pomalá začátka), protože ano adrenalin se počítá do limitu rychlosti zatáčky :-)

 

26.12.2022 05:03:19

Stale z toho nie som dva krat mudrejsi. Ten bonus +1 k rychlosti pri adrenaline je pre posledneho hráca automaticky k dispozicii zadarmo, alebo je teda podmieneny zahranim boostu a bez neho na +1 k rychlosti nemam narok?

Vacsina ludi to fakt hra tak nejak automaticky, ale v tych pravidlach to je napisane ukazkovo hovadsky nejasne. 

7.2.2023 20:27:36 | Upraveno autorem (porovnej)

@grogodil Adrenalin je podmíněný pouze tím být poslední a nebo při hře více než 5ti hráčů i předposlední. Je zdarma, dobrovolné a možné použít v libovolném pořadí - viz. pravidlo 5. krok Reakce.

7.2.2023 20:37:00

@Creatides Ok. Preco potom v casti '4.Adrenalin' stoji “Pokud mate adrenalin, muzete svou rychlost zvysit o 1 pred tim, nebo potom, co pouzijete boost”?

Preco sa vymedzilovat na pouzitie boostu? Preco nenapisali teda proste a jasne, ze mozem zvysit svoju rychlost automaticky o +1 v pripade zaujmu, ak som poslednym na trati? 

7.2.2023 20:48:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Ale vždyť ti to v posledním odstavci popisuje j450n_cz jasně, proč se to váže na boost.

7.2.2023 21:36:17

@grogodil  Věta je napsaná tak, aby bylo všem jasné, že poslední hráč může adrenalin použít, nebo i nepoužít, dle vlastního uvážení před, nebo po boostu.

 

8.2.2023 10:45:13

Ad otázka 2)

Je rozdiel položiť si otázku ‘Kto je posledný hráč aktuálne na trati?’ a ‘Kto je posledný hráč v tomto ťahu “na ťahu”?’ Adrenalín sa vyhodnocuje podľa tej druhej otázky. Takže ak sa pýtaš preto, že si v situácii, keď si posledný hráč “na ťahu” a po kroku 3 sa ti podarí niekoho predbehnúť, stále si posledný hráč v tomto ťahu "na ťahu” a na Adrenalín máš stále právo. Identicky to platí aj pre prípadného predposledného.

@grogodil Ja ťa chápem, pravidlá sú napísané zle (už v EN, Blackfire za to nemôže). Už enormne zavádzajúce sú hráčske podložky, kde krok 4 medzi tými budíkmi vôbec nemá čo robiť, keďže prakticky vždy sa vyhodnocuje v rámci kroku 5.

9.2.2023 01:07:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Sagrada
Sagrada
Akt. cena: 530 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas