Hadara - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Benjamin Schwer
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Výživa obyvateľstva

Pokial, musim odhodiť jednu ci dve karty, aby som dorovnal poľnohospodarstvo s počtom vyloženych kariet, môžem odhodiť uplne lubovolné karty? Nemyslim teraz farbu ale epochu. Ciže v tretej epoche vo vyžive obyvateľstva, môžem odhadzovať aj "spodne karty-prekryte" napr. z prvej epochy-najslabšie ktore mi davaju najmenej bodov? Predpokladam, že môzem uplne hocijake, lebo nikde neni napisane, ze karty musim kupovať takze sa može stat, ze vylozené karty tretej epochy nemusim mať ziadne. Ale je tam taky obrazok ktory ukazuje, ze mam odhodit ako keby vrchnú kartu, tak sa pytam ci možem nejake aj tie pod nimi-prekritú vrchnou a nie len vrchné..
9.4.2019 15:10:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Výživa
Taky jsme to řešili, nikde jsem na to odpověď nenašel, nakonec hrajeme, že musíš zahodit vrchní kartu, protože ve třetí epoše by byla výživa obyvatelstva v podstatě k ničemu - prostě zahodíš karty z první epochy, které neovlivní tvůj bodový zisk, a nemusíš celou epochu řešit postup v zemědělství... Pokud někdo objeví, že to hrajeme blbě, budu jenom rád.

9.4.2019 16:27:26

asi mas pravdu
Asi mas pravdu, na tym zmyslom-vyzivy obyvatelstva som rozmyslal aj ja v spojitosti, ze mozes vyhadzovat len najslabsie karty- tym padom by polnohospodarstvo nemalo moc zmysel, presne ako pises.

Ale potom sa otvara otazka cislo dva: ci ked mam odhodit 4 karty ci mozem najprv zltu, potom dalsiu zltu co sa odkryla, potom dalsiu zltu atď ??
Este som pozrel nemecke pravidla ale tam tiez nic blizsie nebolo, niekto z mindoku-neprekledal to karel?

9.4.2019 17:56:35 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Překládal to Michal, já dělal korektury. Myslím, že to v pravidlech není řešeno, je to na dotaz autorovi nebo vydavateli. Nebo zkusit zapátrat na BGG.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

10.4.2019 11:35:01

"Překládal to Michal"> Kecáš, překlad je tvůj, mám na disku tvůj Wordovej soubor. Já bych to byl překládal rovnou do sazby. ;)
A taky bych si nepřehazoval odstavce.

Ale ano, odhazovat se dá karta libovolná, prostě ji povytáhneš z toho sloupce. Taky mě to trochu zmátlo, když jsem to hrál, ale zase jsem to bohužel hrál až několik měsíců po odevzdání, protože se MINDOK v tomto případě vezl s vůbec prvním tiskem hry, pokud vím (pročež mě nenapadlo přidat tohle upřesnění). - meysha

P.S.> A hlavně bych to asi neuměl slušně přeložit z němčiny. :) - meysha

...> No jo, to je trapas, máš pravdu. Už v tom mám totální eintopf. Omlouvám se.
- karel

Kteroukoli kartu
Pokud se nepletu, opravdu tam žádné omezení není. Je možné zahodit kteroukoli kartu, jen když ji zahodíte, musíte se posunout zpět na stupnicích, kde jste pomocí této karty něco získali...

Člověk MINDOK

10.4.2019 12:29:49

Libovolnou kartu
V pravidlech je "odhodit libovolnou svou kartu či karty", v německých "du darfst frei wählen", na BGG ještě žádná diskuze, psát autorovi (podruhé) sice můžu, ale posledně odpovídal měsíc.

Pochopil bych to tak, že volba je fakt na tobě ze všech svých karet... jen ilustrace bohužel klame tělem, protože tam hráč škrtá svou horní kartu. Ale to mě nenapadlo měnit. :(

10.4.2019 13:10:29

Dakujem
Dakujem za vase odpovede. Tak to je naozaj zaujmave a trochu prekvapujuce, uvidime ako to bude fungovat, ked v tretej epoche nebudem riesit zemnedelstvi a povytahujem len najslabsie-spodne karty, ktore davaju len dva vitazne body :) este raz dakujem
Ps. Ked autor hry odpovie, dajte prosim vediet..

10.4.2019 13:50:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Smart game - Štěňata
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas