Gùgōng - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Andreas Steding
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Hrál někdo? Jaké to je?
30.10.2018 19:39:23

Essen pick-up
Já tedy ještě ani nemám tracking číslo pro sledování :-) a jestli si ji někdo vyzvedl v Essenu tento víkend, tak ji sotva rozbalil...každopádně během listopadu už by první dojmy mohli přijít :-)

30.10.2018 20:20:05

Hra
Včera jsem hrál.
Komponenty hry jsou kvalitní, hodně dřeva, různé žetony silné, ale hráčské desky byly trochu prohnuté. Pravidla mi přišla trošku zmatená a nejednoznačná.
K samotné hře. Na můj vkus moc překombinované. Autoři se snažili do hry nacpat tolik mechanizmů, že jsem se ve hře ztrácel. Navíc mi přišlo, že vývoj hry neměl logiku. Nic nestavím, abych získal něco někde. Prostě bez jakékoli návaznosti získám žeton na jednom místě a něco dostanu, nebo udělám, nebo uškodím. Na jiné oblasti zase jiné odměny, ale nijak to s oblastí tématicky nesouvisí.
Téma zde není žádné, klidně se to může odehrávat v kuchyni, na Marsu nebo pod hladinou moře.
Za sebe: hra mi přijde poněkud suchá. Ale určitě si najde své příznivce. Přestože jsem během první hry nepronikl do tajů, mechanizmů a strategie této hry, po dalším hraní třeba změním názor.
Takže nakonec, určitě stojí za vyzkoušení.

31.10.2018 07:52:56

Dojmy a návod
Vyzdvihli sme v Essene, a dojmy zatiaľ výborné! Body sa získavajú rôznymi cestami, a mechanizmus výberu akcii cez priloženie karty vyššej hodnoty je veľmi zaujímavý. V hre je klasický pocit - chcem robiť toho tak veľa, a času (akcii) je tak málo! To umocňuje ešte fakt, že sa musím dostať k cisárovi, inak nemôžem vyhrať, takže výber akcii je ešte viac limitovaný.

Uvidíme, ako po ďalších hrách, ale zatiaľ spokojnosť.

Mimochodom, tu je videonávod zatiaľ v angličtine: https://youtu.be/R7H4OHFkjUo, čoskoro urobíme aj v slovenčine.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

31.10.2018 08:08:06

Trajan
Trochu mi to mechanismy hry připomíná hru Trajan. Jen má uhlazenější a jednodušší pravidla a mechanismus karet pro hraní akcí je velmi zajímavý.

Je to takové čistokrevné euro s moc pěknou grafikou

14.11.2018 19:27:17

Hra pre dvoch
Aké je to z časového hľadiska pri hre dvoch hráčov? Nie je to krátke,keďže sa to hra iba na 4 dni? A aká vám príde znovuhrateľnosť?

9.2.2019 21:38:58

první dojmy
Po první hře na tom oceňuju rychlost přípravy i zahrání a intuitivnost, člověk se do toho dostane poměrně snadno..

Mechanismus měnění karet mi přijde výborný, rozhodně nejzajímavější mechanika hry, speciálně kvůli kostek, které vás motivují brát karty určitých hodnot.

Jinak je to spíše jednodušší hra, kde není až zase tolik možností útéct, a která bude podle mě spíše končit těsnými rozdíly.

Když to srovnám s dvěma dalšíma hrama, které jsme teď více hráli, tj. Podmořská města a Teotihuacan, tak je tohle asi nejslabší, ale protože ty hry jsou komplexnější, delší, tohle je fakt spíš rychlovka. Každopádně bavila.

1.3.2019 08:25:56

Prvé dojmy - 2 hráči
Hra minulý týždeň dorazila a posledný víkend sme ju vyskúšali v dvoch hráčoch.
Mechanika hry je jednoduchá (výmena kariet a vykonanie príslušnej akcie/akcií), vysvetlenie tak isto, takže sme sa pustili do hrania. Ako bolo písané nižšie, máte obmedzený počet akcií ktoré Vám stanovuje počet kariet, preto je dosť obtiažne nájsť najvhodnejšiu stratégiu. Ak si aj náhodou niečo dopredu vymyslíte, ako naschvál vám druhý hráč zoberie kartu, na ktorú ste sa chystali... takže ste tam, kde ste boli na začiatku. Hru sme odohrali celkom rýchlo, takže sme si dali dve partie hneď za sebou.
A myslím si že to je hlavná nevýhoda tejto hry - keď sa človek konečne do toho dostáva, tak hra končí (na druhej strane to môže byť aj výhoda, keď hľadáte hru odoranú do 1 hodiny +/-). Na základe veľkosti krabice a herného plánu ktorý je naozaj pekný a prehľadný, som očakával trošku väčšiu (dlhšiu) hru. Samozrejme, že celkovo je hra veľmi podarená a dá sa pekne zavariť mozog (nás nadmieru bavila), takže ide o vcelku zaujímavé euro. Keďže karty sa neustále točia, nejakej repetitívnosti sa neobávam. Len škoda tej hracej doby (zatiaľ hrané iba v 2 hráčoch).

20.5.2019 09:51:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Tom_game

Přesně. Zrovna když se to solidně rozjede a člověk by čekal ještě tak dvě kola, tak je konec. :-)

20.5.2019 13:14:53

Mne to nevadi, naopak to vidim jako velke plus - hra nekde kolem hodiny s docela slusnou hloubkou a taktickymi moznostmi.. parada. K tomu skvely kombicka, no zkratka suma sumarum cistych 5 hvezd.

20.5.2019 13:34:58

Vybíráme z Bazaru

Skol ty Skoty!
Skol ty Skoty!
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas