Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

znevyhodnení/past + par dalsich nejasnosti

zdravim, muze mi prosim nekdo poradit?

 

1)jak se zachova nestvura pokud stoji primo u me ma utok na dalku a jedina cesta vede pres past, bude radeji znevyhodnena, nebo se zrani(omraci,…) a pujde na past?

2)druhy scenar boos pri zvlastni schopnosti vycaruje kostlivce prestane az kdyz vsichni ze zasoby dojdou, v pripade ale ze nejakeho zabiju, jde do zasoby a je tim padem zasoba “nekonecna” nebo se do zasoby zabite nevraceji a zasoba jednou dojde?

3)v pripade ze stojime oba u nestvury a mame velky odpocinek tim padem iniciativu 99 na koho bude nestvura utocit kdyz neni zadna druha karta ktera by rozhodla

4)jak pouzivat spravne predmety(treba kozena zbroj - pri utoku na tebe je utocnik znevyhodnen) kdy ji jakoby zahrat?kdyz uz vim ze na me bude utocit(prijde nestvura ke me)nebo az kdyz otoci modifikator a vidim ze je tam treba +2 a tak si reknu ze to zkusim jestli treba druha karta nebude minuti? ma na to vliv iniciativa hrace?  pokud hraju az po nestvure mohu to vubec pouzit? nebo si reknu ze ji proste zahraju treba hned v prvnim kole a pokud neprobehne utok tak je jakoby v “pohotovosti”do doby nez na me nekdo zautoci a pak bude znevyhodnen? My to zatim hrajeme tak ze kdyz nestvura utoci jeste nez otoci modifikator tak se rozhodne hrac pouzit (i kdyz treba jeste nebyl na rade)

 

5)jak je to se zlatakama, zabije se posledni nestvura a konci hra okamzite, tudiz posledni zlatak(zlataky zustanou na zemi) nebo jeste dojede kolo pokud treba nejaky hrac nehral a muze je sebrat?

 

a posledni vec, ja vim ze by se nemeli hraci bavit, o tom kdo co ma v planu, ale nejak mi to nejde do hlavy jestli je to hratelny, jak jste hrali vy? vzdyt je treba se domluvit kdo na koho se chysta utocit, jinak se muze stat ze oba utoci na stejneho, ten prvni ho zabije a druhy jen zustane stat a nic nezahraje protoze nema jak na koho dalsiho utocit…i v normalnim boji prece by se mezi sebou domlouvali jako ja si beru toho v pravo a ty tu kostru……

 

diky moc

8.7.2021 13:27:46

1. Bude radšej znevýhodnená a zaútočí bez pohnutia. (https://gloom.aluminumangel.org/EcwE6AtICFQ4QaAQgoABA4QQBsAAYQQBKEAYQYAAAUIIAg)

2. Nad týmto som sa nikdy nezamýšľal, lebo mi prišlo logické že monštra sa vracajú do zásoby

3. Rozhodnú o tom hráči

4. Väčšinu predmetov môžeš použiť kedykoľvek počas svojho ťahu. Zbroje samozrejme používaš počas ťahu monštier. Sú 2 typy zbroje. Jeden sa aktivuje okamžite pri prvom útoku nepriateľa, to je napr. kožená zbroj, ktorá sa aktivuje pri prvom útoku na teba, teda nepriateľ potiahne 2 karty modifikátorov a vyberie sa horšia. Druhy typ zbroja, je tzv. nabíjateľní, to je ten kde máš políčka na značku svojho hrdinu. Ty si určíš pred útokom, či ho využiješ. Teda pred útokom - pred ťahaním karty modifikátora. Použitie zbroje sa vždy ohlasuje pred ťahaním karty modifikátora, teda môže sa stáť, že zbroj použiješ zbytočne.

5. Zlatky na konci scenára miznú. Scenár končí v kole, kde je splnená podmienka pre koniec scenára. Teda ak je splnená pri prvom hráčovi, zvyšný dvaja/traja alebo koľkí hráte môžu využiť svoje ťahy na zber minci. Ak je podmienku pre koniec scenára splní posledný hráč na ťahu, tak mince prepadnú, lebo ich už nemáte ako vyzbierať.

9.7.2021 17:40:26

@Muraddin 

Dovolím si nesouhlasit s bodem číslo 4.

Myslím, že je to přesně naopak, než píšeš. Tedy typ zbroje, kde máš tzv. Pole použití (políčka na žeton hrdiny) - musíš použít hned, jakmile je splněna podmínka pro jejich použití, bez ohledu na to, jak moc to pro tebe je nebo není výhodné - podobně jako karty s dlouhodobým efektem (například Prasklivcův Extra ammunition).

Naproti tomu předměty, které Pole použití nemají, můžeš použít kdy chceš (samozřejmě jen jednou a pak předmět buď vyčerpáš nebo spotřebuješ).

 

Vycházím z textu v pravidlech na straně 28 úplně dole:

 

“Předměty, kterými jste své hrdiny vybavili, smíte využít kdykoli v průběhu svého tahu, a to i v průběhu samotné akce. Pokud však předmět nějak ovlivňuje útok (přidává bonus, způsobuje výhodu atp.), musíte jej použít před tím, než táhnete kartu modifikátoru. Pokud předmět k útoku přidává nějaký efekt, vyhodnoťte jej stejně, jakoby byl tento efekt napsán na kartě modifikátoru tažené pro daný útok. Počet předmětů, které smí být během tahu nebo během jediné akce použity, není nikterak omezen. Jakmile uplatníte byť i jen část bonusů, které předmět poskytujte, považujte předmět za použitý. Stejně jako u déletrvajících schopností je povinné aplikovat efekt předmětu na více použití pokaždé, když jsou splněny podmínky pro jeho použití.”

 

Klíčová je poslední věta - je to v celém textu jediná zmínka o povinném aplikování efektu a vztahuje se pouze na “předměty na více použití” - tedy na předměty s Poli použití.

13.8.2021 06:46:48

@Suril 

samozrejme máš pravdu, napísal som to presne naopak. Až som to po sebe teraz 2 krát čítal, že ako sa to mohlo stať…
 

 


 

13.8.2021 07:52:21

“a posledni vec, ja vim ze by se nemeli hraci bavit, o tom kdo co ma v planu, ale nejak mi to nejde do hlavy jestli je to hratelny, jak jste hrali vy? ”

Hele to zakázaný není, co vím tak je zakázáno dávat “perfect information”. Tzn nemůžete říkat čísla (např. u Iniciativy). Takže říkáme třeba “jedu rychle”. Nebo “jedu docela rychle na mě”. Tím nic jasného neříkáme a je na ostatních, aby si pamatovali jak rychlé má kdo karty apod. 

Navíc třeba říkáme věci jako “hodím tam pekla na všechny” nebo “teď toho nic moc neudělám”, “potřebuju se pohnout vedle té kostry”, “zaútočím na oba a jeden bude odzbrojen”. 

Rozhodně by to nemělo být ale, “na kostru číslo č. 4 zaútočím za 5dmg”

13.8.2021 13:50:07

Vybíráme z Bazaru

Delta
Delta
Akt. cena: 40 €
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas