Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zabití nestvury

Surovec má kartu zabij jednu běžnou(popř elitni) nestvůru. Pro toto se ale netaha modifikator je to tedy útočná akce? Takže pokud jsem pouze odzbrojen ne omracen?mohu ji zahrát nebo ne?kdybych byl odzbrojen tak odveta se taky uplatní i když v podstatě postava nemá čím bojovat tady mi to přijde stejne. 

Může prasklivec útoky jako tvorba překážek, které se objeví a udělají zranění nebo pohyb kdy k těm co přijde způsobi zranění,pouzit  i když je cíl útoku třeba oltář který má nějaké zranění? To bych řekl že ne

Moc dekuju

15.1.2022 09:58:32

Akce s automatickým zabitím běžné (popř. elitní) nestvůry není “útočnou akcí”, takže negativní stav “odzbrojení” (který brání v provádění “útočných akcí”) jí nebrání. Tzn. ano, i když jsi odzbrojen, můžeš akci s automatickým zabitím zahrát. 

Odveta se v tomto případě neuplatní, a to ze dvou důvodů:

  • jednak proto, že se aktivuje pouze v reakci na “útočnou akci” (což akce s automatickým zabitím není),
  • jednak proto, nestvůra odvetu provede pouze v případě, že útok přežije (což v případě akce s automatickým zabitím nehrozí).

Tebou zmiňované prasklivcovy schopnosti způsobí zranění i zničitelným překážkám (které mají určitý počet životů), a to opět ze dvou důvodů:

  • prasklivcovy schopnosti výslovně uvádí, že zranění obdrží nepřítel,
  • zničitelné překážky (s určitým počtem životů) se výslovně považují za nepřítele (str. 34 pravidel).

15.1.2022 11:10:11

@Hawkie tak super to jsem odvodil dobre s tim omracenim, ohledne prasklivce jsme to pochopili blbe, priznam se ze to bylo vlastne poprve co jsme utocili na nejaky predmet takze me ani toto nenapadlo nejak najit a nevzpomel jsem si. jeste z jineho soudku stahl jsem si abych mohl hrat i kdyz mam jen obcas cas tak do PC glooma a tam je ze maly lektvar vydrze obnovi az jednu kartu ale ja mam na karte lektvraru vydrze ze obnovi 2 karty. zase jsem neco spatne pochopil, nebo je chyba v prekladu nebo ve hre?

 

diky

15.1.2022 17:13:41

@tomagge nemas vubec zac. Nene, u toho lektvaru jsi vse pochopil spravne - v tomto pripade doslo k dodatecne uprave, umyslnemu oslabeni tohoto lektvaru. V 1. edici/printu GH vracel 2 karty, coz je extremne silne. Ve 2. edici/printu byl oslaben a vraci jen 1 kartu (coz je ale porad super). Totez se stalo s celou radou dalsich karet, vcetne karet schopnosti jednotlivych postav, tzn. nediv se pripadnym rozdilu mezi kartami, ktere mas ve fyzicke verzi GH, oproti tem v digi verzi.

15.1.2022 20:00:57

@Hawkie ze se k tomu jeste vracim takze na prekazky lze pouzit krvaceni i otravu? To asi nebudu shanet nekde opravene karty, nebo se nejak delal dotisk?

15.1.2022 20:36:47

@tomagge Na zničitelné překážky sice lze útočit, ale nelze na ně aplikovat žádný stav, tj. ani negativní stavy (mezi které patří krvácení a otrava) - jsou proti nim imunní. Viz text ke zničitelným překážkám na str. 34 pravidel: “Zničitelné překážky: Pokud má překážka určený počet bodů zdraví, smí na ni být útočeno, a pokud její zdraví klesne na nebo pod nulu, je zničena – odstraňte ji z herního plánu. Zničitelné překážky lze poškodit jedině schopnostmi způsobujícími zranění. Tyto překážky jsou pro všechny účely pravidel považovány za nepřátele, mají iniciativu 99 a jsou imunní vůči všem stavům”.

15.1.2022 22:49:09

Přehled změn, ke kterým došlo mezi prvním a druhým printem GH, je např. tady: 

https://boardgamegeek.com/thread/1761512/official-second-printing-change-log

15.1.2022 22:52:31

@Hawkie to je zmen to asi studovat nebudu. diky moc jsem slepej samozrejme to na konci toho je napsane…

15.1.2022 23:13:10

Vybíráme z Bazaru

Sentinels of the Multivers Definitive Edition EN
Sentinels of the Multivers Definitive Edition EN
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas