Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Vyváženost postav v družině...

Zajímalo by mě, jaká je (podle vašich zkušeností) nejvhodnější/nejvyváženější kombinace postav pro družinu se 3 nebo 4 postavami.

Mám na mysli výběr ze 6 základních postav (dostupných od začátku kampaně/hry) a všechny začínají na úrovni 1.

Rádi bychom je (postupně) vyzkoušeli všechny (všech 6), ale nevíme, zda dát 2 disjunktní družiny po 3 postavách, nebo 2 družiny po 4 postavách (kde se 2 postavy budou překrývat).

Jedna by mohla být Brute, Spelweaver, Tinkerer.
a druhá: Cragheart, Mindthief, Scoundrel - pro 3 postavy.

Ale říkám, neznáme vlastnosti/schopnosti postav, takže těžko posoudíme jejich synergii.

Díky za tipy.
11.10.2018 10:32:53

re
Ze své zkušenosti se odvážím tvrdit, že na rozdíl od jiných taktických her není potřeba v GH řešit složení skupiny. Různé typy postav se hrají různě (tank, dps, support, ranged), ovšem scénáře jsou splnitelné i s družinami, které jsou v tomto ohledu nevyvážené. Některé scénáře jsou v daném složení těžší a je třeba se v rámci postavy přizpůsobit taktikou i kartami, ale nenarazil jsem na scénář, kde by nebylo možné uspět bez healera, bez tanka atd. Zažil jsem boss-scénáře, kde všechny postavy byly chcípáci (tj. životy rostou po jednom) a dali jsme je. Zažil jsem scénáře, kde bylo plno slabých protivníků a my měli jen postavy se single target útoky a dali jsme je. Abych to zkrátil: není třeba řešit vyváženost družinky - to jediné, co stojí za to řešit, je (alespoň u první postavy) její archetyp a to zda, hraní tanka/dps/supporta/glass cannonu bude hráče bavit.

11.10.2018 10:45:53

Reddit
Reddit možná zná odpověď. Je to jen pro dvou-členné kombinace, ale dá se z toho dost vyvodit pro tříčlennou partu: https://www.reddit.com/r/Gloomhaven/comments/7dg81e/twocharacter_party_good_and_bad_combination_guide/

11.10.2018 16:07:59

složení
Kvůli ulehčení setupu a odstranění potřeby přehazovat, pro dvě postavy hrající v obou partách, karty equipu, modifátorů útoku atp. bych volil dvě skupiny po 3. Nicméně se dá hrát opravdu se každou postavou téměř každá pozice (i když brute asi nebude ranged attack, ale třeba Mindthief může dělat tank). Nechce se mi teď vypisovat, která psotava je na co dobrá ze začátku, ale určitě to někde najdeš v diskuzích. Odvíjí se to samozřejmě od toho jak se toho daný hráč zhostí a jaký livegoal si vytáhne.
edit:
Co mě tak napadne

1.
Brute
Tinker
scoundrel

2.
Crag
Mindthief
Spellweaver

Asi bych nechal v jedn skupině Craghearta a ve druhé Bruteho, zbytek je celkem jedno.

11.10.2018 19:48:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

MEDIC !! MEDIC !! - NEMESIS kickstarter character
MEDIC !! MEDIC !! - NEMESIS kickstarter character
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas