Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Tahy pomocníků


Pokud vyvolám například krysí hejno, má při každém tahu možnost toho, co má napsáno na kartičce přivolání? Že se může pohybovat o 1 pole a útočit za 2 zranění? Tahám modifikátor normálně ode mě, že? Trochu mě máte to, že píšou, že se chová jako monstrum, ale ti mají své kartičky schopností, které jim útoky a pohyby upravují od "normálu".
20.1.2020 17:45:05

Pomocníci
Ano - pomocníci se pohybují, útočí a dělají akce, které mají popsané na své přivolávací kartě. Pokud zaútočí, tahají tvoje modifikátory. V čem se chovají stejně jako monstra, tak je v určení cíle - ten si nemůžeš rozhodnout, jak chceš.

20.1.2020 18:06:16

Pořadí> Takže nejdříve na nejbližšího, v případě shody a rozdílnosti příšer dle iniciativy a v případě dvou stejných příšer na sousedním poli, rozhodují já nebo nižší číslo na žetonu příšery? - helikoptera

Re:Pořadí> Přesně tak - nejbližší, v případě shody dle iniciativy (v případě rozdílných potvor), v případě stejných potvor se to vyhodnocuje stejně jako určení iniciativy potvor; tzn. jako první elitní potvory (nejnižší číslo k nejvyššímu) a pak to samé u základních potvor. - Stinolez

doplnění
V pravidlech je tuším uvedeno, že se pomocníci chovají, jako by měli na kartičce (podobně jako mají nepřátelská monstra) napsáno:

pohyb +0
útok +0

20.1.2020 19:31:29

Vybíráme z Bazaru

Zázraky přírody hra
Zázraky přírody hra
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas