Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Spawn nepřátel na určitém boďe( 33 scénář)


(Priklad mise 33) nepratele se maji kazde kolo spawnovat na bode A.. Pokud na bode A uz neco je (hrdina,nestvůra,překážka)tak by se měl naspawnovat na volném vedlejším poli, pokud i ty sou obsazené tak by se neměly naspawnovat. V pravidlech ješťe stojí že překážkami které např. Vyvolá prasklivec nesmím rozdělit místnost.. Co když ale zaskládám bod A a všechny okolní políčka. A ještě malý detail savaský ohnostrůjce má kartu která dá 2 zranění do všech nepřátel na celé mapě v elitni verzi prida i otravu a krvacení pokud tam mám takové 2/3 tak pro některé postavy je to jasná smrt .
10.8.2019 21:00:45

otázka...?
Nejsem si úplně jistý, jak zní otázka? Pokud se ptáš na to, zda v případě obsazení spawnovacího políčka a všech sousedních dojde ke spawnu, tak ne, nedojde - na to si ale odpovídáš sám... nebo mi něco uniká?

11.8.2019 08:49:08

Hawkie

Ptám se jestli to hrajeme správně nebo jestli to tak hrát nelze. A ten savas dava i tu otravu a krvaceni? Protoze 1 savas ti da teda za 2 + ty stavy pokud sou 2 tak diky otrave dostanes od prvniho 2 a od kazdeho dalsiho za 3 + jak se dostanes na radu dalsi 1 za krvaceni a to dostanou takhle vsichni hraci. + samozrejme prvim lecenim odstranis teprve stavy a druhym se teprve lecis no a kdyz mas v druzine nekoho kdo ma 7/8 zivotu a tahle karta ma myslim 22 iniciativu tak konec

11.8.2019 13:07:55

otázka
Pořád jsem bohužel nepochopil co přesně máte hrát dobře nebo špatně - k jaké situaci se dotaz konkrétně vztahuje?

V případě spawnování odpovědi obsahuje samotný tvůj dotaz: ano, můžeš používat na zablokování spawnovacích míst schopnosti svých postav, ale ne v takovém rozsahu, aby to vedlo k tomu, že tím rozdělíš místnost na dvě. To ale můžeš elegantně vyřešit např. tak, že to poslední spawnovací místo, kam podle tohoto pravidla nesmíš zahrát efekt své postavy, zablokuješ jinak v souladu s pravidly (např. tam postavíš nějakou postavu z družiny nebo jejího pomocníka, nalákáš tam protivníka bojujícího na blízko atp.).

Za ohňostrůjce jsem nehrál a jeho karty neznám, takže tady bohužel nepomůžu. Vůbec bych se ale nedivil, kdyby jeho karta z vyšší úrovně byla silná tak, jak popisuješ - s vyšší úrovní postav ale poroste i úroveň protivníků, takže v době, kdy tu kartu budeš mít, to už zas takové terno být fakticky nemusí.

11.8.2019 18:31:48

z pravidel:
When a monster is spawned, it is set up on the map at its spawning location or the nearest empty hex to that location.

Tzn. kameny na poli A a okolních polích nepomůžou, příšery se prostě vyspawnujou o to dál.

Nemám tu savvasí kartu před sebou, ale ano, někteří nepřátelé jsou obtížní. V tom případě nezbývá než nejdřív vylevlovat a jít tam až pozdějc...

12.8.2019 14:59:17

Vybíráme z Bazaru

Descent : Výpravy do temnot (2. edice)
Descent : Výpravy do temnot (2. edice)
Akt. cena: 1020 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas