Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Schopnost nestvury : obrana + pasti


Dobrý den, měl bych další dotaz.

1) Když otocim kartě nestvur schopnost, která přidává obranu. Kdy se ta obrana začne počítat? Hned od otočení nebo až když na ně přijde z důvodu iniciativu řada? Já myslel vždy že to platí hned od otočení ale teď jsem četl nějakou diskusi a tam to řešili tak, že to platí až od zacatku tahu nestvur.

2) Kolik ubírá tedy past? Jsem nějak zmatený z těch pravidel. Mám úroveň scénáře 1 a zajímalo by mě, kolik mi ta past ubere. Zda ty 3 životy co jsou v tabulce a nebo 5? V pravidlech je napsáno 2+ úroveň scénáře životy. Tak nevím moc co ke tím myšleno...

Dík za odpověď.
6.1.2021 10:27:49

Odpovědi
Ad 1) Otočení karty nestvůry samo o sobě nic nezpůsobí. Pouze se tím určí iniciativa dané nestvůry. Veškeré schopnosti se "spustí" až při tahu té nestvůry. Takže v tvém případě má nestvůra obranu až při jejím tahu takže pokud máš nižší iniciativu tak na ni útočíš bez její obrany. Platí to tak přece i obráceně - když na tebe útočí nestvůra která má nižší iniciativu tak ty nemůžeš zahrát kartu která ti přidává obranu ještě před jejím útokem.

Ad 2) Past dává zranění 2 + úroveň scénáře tj. při úrovni scénáře 1 dává 3 zranění. Máš to přesně uvedeno aniž bys to musel počítat přehledně v tabulce na konci pravidel pod písmenem "P" - zranění pastmi.

6.1.2021 10:45:12

Díky Ti!
Tak super, akorát jsem si hru udělal těžší. :)

6.1.2021 10:52:26

Odpověď > Taky jsme zezacatku hrali ze mel hned obranu ikdyz jeste nebyl na rade ale pak nam to po par scenarich doslo. Ted je to hned lehci hra :-D - Tom33

A co další kolo?
Dobře, ale teď mě napadla ještě jedna věc. Takže když já začnu a ona si pak aktivuje obranu, tak je mu v tom tahu už k ničemu, ale co další tah? Jakmile s ní otočil novou schopnost, tak ta obrana zmizí? Nebo vydrží celý můj tah a až když se dostane nestvura na řadu tak zmizí. ?

6.1.2021 11:06:17

Odpověď
Tobe se taky spali obrana co mas do konce kola takze logicky i jemu se spali karta s obranou a zacina vse od znova.
Takze odpoved ne jeho predesla obrana se nepocita do noveho kola.

Proto vetsina karet nestvur s obranou maji nizkou iniciativu aby hrali driv nez ty

6.1.2021 11:08:49 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Díky.

6.1.2021 11:10:59

Vybíráme z Bazaru

Quadropolis
Quadropolis
Akt. cena: 240 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas