Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Počet hráčů x počet charakterů

Ahoj
Chystáme se rozjet GH ve dvou hráčích a váháme, jestli si vzít 2 a nebo 4 postavy (ve druhém případě by každý ovládal dvě). Máte s tím nějakou zkušenost? Co doporučujete?
1.12.2017 23:15:10

Počet postav
Ahoj,

tohle je dle mého názoru dost individuální. Zkraje bych určitě začal pár scénářů s 1 hráč - 1 postava, ale jakmile se sžijete s pravidly a s tou hrou jako takovou, můžete vyzkoušet i dvě postavy každý. Výhoda více postav je rozhodně v daleko větším potenciálu kombení, na druhou stranu těch rozhodnutí bude každý kolo dvojnásobek, takže si dovedu představit, že by to mohlo každý scénář pěkně protáhnout.

My hrajeme kampaň ve 3, ale hrál jsem pár scénářů solo se 2 postavy a dalo se to relativně v pohodě, někteří lidé hrají solo klidně i 3 postavy najednou.

2.12.2017 16:33:37

Počet postav
Ahoj,

plně souhlasím s Reamaxem.

Dokud nenaberete zkušenosti s mechanikou hry, doporučoval bych hrát s jednou postavou na jednoho hráče. První scénáře jsou v pohodě bez ohledu na počet postav, u těch dalších ale začne přituhovat. Každá bude mít časem k dispozici víc karet schopností a víc předmětů, takže její možnosti a potřeba "kombit" v rámci jediné postavy se zásadně rozšíří. Nepodlehněte tak iluzi, že hraní za jednu postavu bude pořád tak snadné, jako v prvních scénářích.

Nezapomeňte také, že hraním s více postavami na jednoho hráče si navíc hru zjednodušujete (hráč zná akce a jejich pořadí všech "jeho" postav) - pravidla pak doporučují zvýšit obtížnost o jeden stupeň.

Při hraní více postav jedním hráčem budete také mnohem častěji narážet na otázky, které bude potřeba dohledávat v pravidlech nebo FAQ, takže hraní bude delší i o tenhle aspekt...

Za mě je tedy doporučení jednoznačné - 1 postava na 1 hráče, dokud si hru pořádně "neosaháte".

3.12.2017 12:12:22

2 hráči
Ahoj,
chce se zeptat jak je hra hratelný ve dvou s dvěma postavami. Přemýšlím o koupi, ale asi to budem hrát většinou jen ve dvou. Dá se tam pak kdyžtak to té kampaně přiskočit s víc postavama?

Jak se ve hře řeší obtížnost hry? Např. když hraju ve dvou je tam míň nepřátel než ve hře tří hráčů?

7.1.2019 12:13:38

Rozy

Počet hráčů upravuje počet nepřátel a jejich typ, obtížnost scémáře upravuje statistiky monster (move, range, attack, health, případně další věci jako štíty nebo průraz). Kampaň je dělaná tak, že klidně s vámi může sem tam někdo zahrát jako 3 postava, jediný rozdíl bude v tom, že on bude nižší lvl a tím pádem se vám upraví obtížnost scénáře a samozřejmě počet monster. Ta je vždy průměrem levelů postav.

8.1.2019 08:34:35

Vybíráme z Bazaru

Prodám Euphrat & Tigris
Prodám Euphrat & Tigris
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas