Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

plosny utok se zbrani

Neda mi to a chci se ujistit zda to opravdu hrajeme dobre protoze cim jsme dal a je vice nestvur a tezsich tak si rikam ze je to fakt peklo

 

pri plosnem utoku taham pro kazdeho nepritele v oblasti utoku modifikator zvlast.

 

pokud pouziji pri plosnem utoku otravenou dyku, zubaty mec, nebo ochromujici prasek musim urcit na kterou nestvuru se uplatni protoze je tam napsano pro jeden utok? doted jsme to tak hrali ale prijde mi to divne prijde mi logicke ze proste pro dany utok si vezmu otravenou dyku nebo prasek a machnu a vsechny v oblasti utoku tim postihnu. plivajici drak ma taky plostny utok s otravou a davali jsme si otravu vsichni kdo jsme v oblasti.

 

diky moc

29.12.2021 01:23:12

Možno by bolo dobre, ak by si tie predmety presne popísal, resp. dal na nich odkaz, lebo nie každý pozná naspamäť všetky predmety v GH :)

V skratke, áno, ak tam je pre jeden útok tak si vyberieš pre ktorý útok danú schopnosť použiješ. Ak by si to chcel použiť plošne, muselo by tam byť napísané “použiť pre celú útočnú schopnosť”, či “behom celého svojho ťahu”, a pod.

29.12.2021 10:37:11

Hrajete to dobře - “útokem” se skutečně rozumí pouze útok na jednoho konkrétního nepřítele, tj. v případě plošné “útočné schopnosti” (která může sestávat z jednoho nebo vícero “úroků”) se jím rozumí pouze jeden konkrétní útok z eventuálního většího počtu útoků, které taková “útočná akce” umožňuje.

Ano, zvyšující se obtížnost je občas dost znát a je to účel. Na druhou stranu je kompenzovaná tím, že máte postupně přístup ke kartám vyšších levelů jednotlivých postav, k většímu množství (silnějších a silnějších) předmětů, a v neposlední řadě můžete některé předměty použít opakovaně. Některé scénáře jsou skutečně drsné a vyžadují počkat na dobu, kdy budete silnější, případně kdy budete mít určité předměty, které v nich velmi výrazně pomohou. 

Pokud by se pořád nedařilo, umožňují pravidla obtížnost snížit (viz tuším heslo “úroveň scénáře” v glosáři).

29.12.2021 11:26:17 | Upraveno autorem (porovnej)

@Hawkie diky moc, jeste se zeptam, chapu dobre ze falanga surovec cislo 023 level 6 spodni akce plati od toho co ji aktivuji do konce hry kdyz je to deletrvajici bonus a neni na tom moznost oznacovat si zetonem pouziti

 

a jeste jedna karta Xkova surovec 012 vyvazeny ustup utok kdy se rovna postu poli o ktera ses v tomto tahu pohnul, pocita se i pohyb sem a tam mezi dvema poli?

 

diky moc

30.12.2021 00:55:38

@tomagge V obou případech ano:

  • pokud falangu zahraješ pro spodní akci, vyložíš si ji před sebe do prostoru aktivních karet a dokud ji sám dobrovolně nestáhneš, budeš ji tam mít a budeš moci využívat její efekt,
  • vyvážený ústup můžeš použít k “tanečku” na dvou sousedních hexech pro zvýšení síly útoku - na této kartě není uvedena žádná podmínka, která by to zakazovala (např. že by muselo jít o různé hexy, že by muselo jít o pohyb v jednom směru atp.).

 

30.12.2021 01:22:54

Vybíráme z Bazaru

Obsession EN (Predaj)
Obsession EN (Predaj)
Akt. cena: 72 €
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas