Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Plošný útok, 2 cíle

Mohu dva nepřátele stojící vedle sebe, zasáhnout v jednom kole dvakrát? S tím, že pokaždé cílím na jiného a plošný útok zasáhne toho druhého?
10.6.2020 11:09:46

Samozřejmě
Pokud máš karty, kdy je u první karty spodní část plošná + u druhé karty je vrchní část také plošná, tak samozřejmě klidně můžeš. Cílit vlastně můžeš klidně i 2x na stejný cíl s plošným efektem na druhý cíl. Jen musíš každý útok vyhodnotit zvlášť, dle pravidel útoků

10.6.2020 13:46:05

já myslím stejný útok (ze stejné karty)> Mám připravenou kartu s dlouhotrvajícím efektem: při každém svém útoku na dalků přidej 1 cíl.

Pak zahraju plošný střelecký útok. Cílím nepřítele A, nepřítel B je v dosahu plošného útoku. Tudíž trefím oba. No a teď chci vyhodnotit tu připravenou kartu a zajímá mě, co se stane...

a) Pokud můžu zacílit nepřítele B, tak můžu zaútočit znovu a nepřítel A je v dosahu plošného útoku, tak útočím i na něj.

b) Oba nepřátelé byli cílem prvního útoku. A proto na ně už útočit nemůžu. - martannen

Více cílů
Podle mého výkladu pojem "přidej cíl" znamená pouze přidání 1 cíle v daném dosahu. Tzn. podruhé se nejedná už o plošný útok, ale útok na jednotlivý cíl.
A navíc podle pravidel na str. 21 dole by se IMHO mělo jednat o útok na někoho jiného.

10.6.2020 17:46:07

díky> Jo, už rozumím. - martannen

dodatek
a já jen dodám, že zrovna u tehle prasklivcově kartě ji vyčerpáváš (posuneš žeton na další pole) i když žádný další enemy není zacílen. Prostě to propadne i na prázdno :-)

7.7.2020 23:33:44

Vybíráme z Bazaru

Dobyvatelé vesmíru
Dobyvatelé vesmíru
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas