Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pasti, překážky

Jak jsem zjistil z mých předešlých dotazů, ne všechny situace jsem řešil správně podle pravidel. Postupně se v dodržování pravidel zlepšuji a jednak to zrychluje hru a také je hra zábavnější. Potřebuji vyjasnit:
a) pasti - past nelze zničit útokem, ale lze ji zničit schopností odstraň překážku ?
b) co lze schopností odstraň překážku odstranit ? Jdou i překážky zabírající více polí ? Náročný a nebezpečný terén nelze odstranit ?
c) mám po útoku schopnost odstrčení a pokud se mi povede nestvůru odstrčit na překážku, tak mám za to i zkušenost. Na překážku se podle pravidel nemá vstupovat. Nebylo v tomto případě myšleno překážkou past, nebezpečný terén, náročný terén ? Při odstrčení na past nebo nebezpečná terén obdrží nestvůra navíc zranění podle pravidel.
d) Váhám u začlenění některých překážek-terénů, zkuste mě opravit:
Nebezpečný terén - trní, žhavé uhlíky

Náročný terén - keř, voda, pařez, kmen

Překážky - stůl, sarkofág, totem, kamenný sloup, oltář, sutiny, skříň, knihovna, police, balvan, kašna, část zdi, krápníky, skalní sloup, veliké balvany, strom, obrovské balvany, hnízdo, černá propast, sud, krystal, bedna

e) Překážka část zdi se chová jako jiné překážky nebo přes ní nelze zacílit útok na dálku ?

f) Náročný terén stojí dva body pohybu. Pokud mám dva body pohybu a na náročný terén vstoupím až druhým bodem pohybu, tak vlastně nejsem vůbec penalizován ?
22.1.2020 21:57:30

Odpovědi
a) ano. Past lze zničit i odstrčením nestvůry na past.

b) schopností odstraň překážku jdou odstranit všechny překážky pokud není ve scénáři výslovně uvedeno, že tyto překážky nelze odstranit. Velikost překážky je většinou popsána na kartě schopnosti. Pokud ne, lze odstraňovat překážky libovolné velikosti. Náročný a nebezpečný terén nejsou překážky a nelze je tedy touto schopností odstranit.

c)tato schopnost umožňuje výjimku z obecných pravidel. Myslím, že odstrčením nepřítele na překážku se zároveň překážka zničí. Funguje to i na létající nepřátele, kteří za běžných podmínek mohou na překážky vstupovat.

d)Překážkou je vždy myšleno to co je ve scénáři označeno zeleným okrajem, bez ohledu na to, jak daný dílek vypadá.
To samé platí pro náročný terén s fialovým okrajem a nebezpečný terén s oranžovým okrajem.

e)vše co je ve scénáři označeno zeleným okrajem jako překážka se chová podle pravidel pro překážky bez ohledu na to, jaký obrázek je na tom nakreslený. Tj. i přes překážku s obrázkem zdi lze dělat útoky na dálku.

f)ne. Vždy když vstupuješ na náročný terén musíš mít k dispozici 2 body pohybu. Pokud ti zbývá už jen jeden bod pohybu, nemůžeš na náročný terén vstoupit.

23.1.2020 07:28:49

RE:> Díky za odpověď. Barevné označení všech typů překážek a terénů jsou samozřejmě v pravidlech. Nějak se na detaily vždycky nesoustředím.
Ad c) Zničení překážky se mi nezdá. - Nomad

Vybíráme z Bazaru

Ovocný ráj - nová
Ovocný ráj - nová
Akt. cena: 549 Kč
Končí za: 2 hodiny

Offcanvas