Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Opakování scénáře

Mám několik otázek ohledně opakování scénáře v kampani.

Poprvné jsme nezvládli 1. scénář a jestli to dobře chápu, tak máme dvě možnosti, buď opakovat znova první scénář nebo si zahrát ten promo scénář (od Albi) a po jeho splnění považovat pak za první scénář za splněný.

1.) Pokud jsme ukončil scénář neúspěšně, tak získané zkušenosti si připisuju k postavě? Může se teda stát, že 5 failnu první scénář a dostanu se třeba na druhý level? A budu tedy opakovat první scénář s postavou na 2. levelu?

2.) Pokud má postava svůj osobní úkol zabít x monster, tak se počítají i z neúspěšných scénářů? Nebo je můžu počítat jen z úspěšných? Může se mi teoreticky stát, že bych osobní úkol splnil hned u prvního scénáře, když bych ho xkrát opakoval?

3.) Pokud několikrát failnu první scénář, získám peníze, mohu odcestovat zpět do Gloomhavenu a koupit si nové vybavení? A hned poté se zase vydat znova na první scénář? Kolikrát budu otáčet událost na cestách? Jednou nebo dvakrát?

Předem díky za pomoc
10.7.2019 08:12:30

pravidla

1) Zkušenosti připíšeš, ale postava dostane nový level až při návštěvě města. Pokud budete rovnou opakovat, tak level zatím nedostane, i když xp na to má.(str. 44-45 v pravidlech). Technicky vzato XP dostane rovnou při zahrání karty, ale logicky je snazší si to zaznamenat 1x na konci scénáře...

2) Ano, pokud není řečeno jinak, počítají se i monstra z neúspěšných scénářů. Jsou úkoly, které na sobě mají např. "Dokonči úspěšne...", u těch se samozřejmě počítají jen ty, které jste zvládli dohrát a splnit podmínky pro dokončení.

3) Ano, můžeš. Událost na cestách se otáčí jen v případě cesty z Gloomhavenu na dobrodružství, tzn. 1x (str. 41 v pravidlech)

10.7.2019 08:25:41

G4nd4lf
Moc díky!

Ještě jedna otázka nás napadla.

4.) Pokud jsme putovali na 1. scénář a díky události na cestách jsme si museli snížit životy o 1. Scénář jsme dokončili neúspěšně a budeme ho opakovat. Postih z karty události na cestách stále platí? Nebo je platný pouze na první průlez scénáře?

10.7.2019 09:23:49

4.)
Ne. Efekt se aplikuje pouze na prvni prubeh.

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

10.7.2019 09:43:44

neuspech
Ještě bych dodal, že XP v neúspešném scénáři získáš jen za zahrané karty a ten finální bonus je jen za úspešný scénář. Nemyslím si, že by se vyplatilo hrát opakovaně první scénář jen kvůli XP.

10.7.2019 15:56:12

cesta

3.) pokial failnes prvy scenar a pojdes znovu do gloomhavenu a nakupovaniu a podobne znovu budes musiet do scenara z gloomhavenu cestovat takze budes tahat novu kartu udalosti na cestach. v tomto pripade pripade to bude teda druhe tahanie udalosti pre jeden scenar

28.10.2019 18:00:19

Vybíráme z Bazaru

Too Many Bones - Lab Rats
Too Many Bones - Lab Rats
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas