Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

neviditelnost a zraneni?

utrpi bytost ktera je neviditelna zraneni kdyz zautocim na jinou nestvuru ktera stoji vedle neviditelne a mam u utoku ze zraneni utrpi i bytosti na sousedicich polich? v tuto chvili prece na neviditelnou bytost necilim…

28.6.2022 00:11:39

mh

Já bych to bral tak, že ten útok má takovou podstatu, že vytvoří nějakou vlnu, která zasáhne i sousední pole. Např. granát. Hodíš ho sice na konkrétní místo (viditelná bytost), ale výbuchem se střepiny dostanou do okolí a zraní i bytosti okolo (a neviditelnost ≠ nezranitelnost).

Neviděl bych v tom žádnou nelogičnost.

28.6.2022 08:28:26

Neviditeľnú bytosť nemôžeš zacieliť. Takže ak máš AOE útok tak ťaháš modifikátory iba pre bytosti ktoré nie sú neviditeľne.

Z pravidlového hľadiska AOE útok nie je “výbuch”, či niečo čo vytvorí nejakú “vlnu”. Je to útok ktorý ti umožní zacieliť viacero bytostí, podľa hexov na obrázku.

Aj keď ty sa pýtaš na niečo iné, v tomto prípade si nie som istý :)

Edit: tak áno, utrpí to zranenie, keďže to nie je schopnosť, ktorú musíš zacieliť.

28.6.2022 10:36:30 | Upraveno autorem (porovnej)

mh

@Muraddin Je rozdíl mezi útoky typu „zacílit na více nepřátel“ (v takovém případě na neviditelné zacílit nemůžeš) a mezi útoky typu „zacílím na jednoho, ale útok ovlivní i postavy na sousedních polích“ (tam to podle mě zasáhne i neviditelné).

Já si myslím, že tazateli šlo spíš o případ, kdy chtěl zacílit takový útok na viditelného nepřítele, ale na sousedním poli se nacházel neviditelný spoluhráč. Otázka tedy směřovala, jestli tento neviditelný spoluhráč také musí utrpět zranění, nebo bude díky neviditelnosti proti tomuto zranění imunní. Podle mě bohužel nikoliv a zranění by měl utržit.

28.6.2022 11:04:46

@mh Priznám sa, vzhľadom na nepoužívanie diakritiky, čiarok, bodiek a veľkých písmen na začiatku vety, sa ten dotaz ťažko chápal :)

Ale je to tak ako píšeš. Ešte dodám že tvoj spojenec je pre teba vždy viditeľný. Teda aj keď ma neviditeľnosť stále ho môžeš zamieriť schopnosťami narozdiel od nepriateľa.

28.6.2022 11:12:01

Vybíráme z Bazaru

mini kulečník
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 22 hodin

Offcanvas