Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Neúspěšný scénář

Zdravím, všechny nadšence co si dokázali koupit tuto hru. Nějak jsem moc nepochytil co pro mě znamená, když neúspěšně splní scénář.

1. Dostanu zkušenosti, které jsem nasbíral v průběhu nesplněného scénáře, ale však BEZ bonusových zkušeností za splněný scénář? Chápu to dobře?

2. Ukořistěné peníze ve scénáři. Když postava A nasbírá 2 mince a postava B nasbírá 4 mince. Dostanu nasbírané mince v průběhu po nesplněném scénáři? Taky mě zajímá hodnotu mincí získá jen daná postava co je má u sebe nebo se ten lup rozdělí nějak rovnoměrně pro skupinu? Například postava A dostane 3 mince a postava B 3 mince?

Díky za odpověď.
23.5.2019 08:42:14

Neúspěšný scénář
Ahoj,

v případě neúspěšnosti scénáře se stane následující:

1) všechny postavy dostanou zkušenosti, které se jim podařilo na počítadle v průběhu scénáře nashromáždit.

2) všechny postavy dostanou tolik zlatých, kolik mincí se jim podařilo nasbírat násobeno koeficientem zlata podle úrovně scénáře (ÚS) - rychlý přehled je na zadní straně pravidel, kde např. pro 1. úroveň scénáře se na konci 1 sebraná mince = 2 zlaté.

...
bonusové zkušenosti (2 x ÚS + 4) dostaneš pouze v případě, že je úspěšně splněn scénář. Stejně tak "fajfku" za případný splněný malý úkol dostaneš pouze po vyhrání scénáře, jako odměny za úspěšný scénář.

...
V neposlední řadě - ať už vyhraješ nebo prohraješ scénář, veškeré poklady a mince, které se vám nepodařilo v průběhu scénáře posbírat propadají.

23.5.2019 10:25:55

Neúspěšný scénář
Takže jsem to přibližně pochopil správně až na ty peníze. Tím pádem podle mého příkladu který jsem napsal pokud hrdina A nasbíral 2 mince a hrdina B nasbíral 4 mince, tak každý dostane 6 x Z (Podle ÚS) 2 = 12. Takže A dostane 12 a B taky 12. Takže nezáleží kdo kolik sesbírá.

23.5.2019 10:36:56

peniaze> Nie, toto máš nesprávne.
Ak A nazbiera 2 mince, dostane 2x2=4 zlaťáky.
Ak B nazbiera 4 mince, dostane 4x2=8 zlaťákov. - Cardinalle

odpovede
1. Správne.
2. Peniaze sú súkromné, žiadne bratríčkovanie, žiadna solidarita. :) Čo si kto vezme, to je jeho. A áno, aj ukoristené peniaze zostávajú, dokonca aj vyčerpaným hrdinom.

Jediným mínusom po nesplnenom scenári je to, že hrdinovia nedostanú bonusovú skúsenosť, a nedostanú "odmeny scenára" za splnený scenár - napr. nová lokalita, úspechy družiny (alebo globálne), a pod.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

23.5.2019 10:55:10

Neúspěšný scénář
Díky moc, to je teda kooperativní hra :-D.

Tím pádem jestli někdo bude hrát na blízku a bude chodit po mincích i nechtěně tak ten co je na dálku nemusí získat nic. To je docela zvláštní.

Nerad si měním pravidla hry, ale u toho to asi udělám. Uvidím po pár misích. Jestli se nám bude dařit mít cca vyrovnané množství peněz.

23.5.2019 11:05:57

Penize
Na tom ale je ta hra zajimava. Kazda postava si hamta pro sebe. Ja hraji nicemnice a kuli tomu se rvu k pokladum a penezem. Je to risk ale zabava ;)

23.5.2019 11:18:36 | Upraveno autorem (porovnej)

originalCZ
Dělit to je kravina, někdo má úkol nesbírat nebo nenasbírat určitej počet zlaťáků. Mám pocit, že je to life goal a také je nějaký úkol na fajfky. Projdi si karty malých a velkých úkolů, však to není spoiler a uvidíš sám.

23.5.2019 12:00:28

Neúspěšný scénář> Aha dobře no. Jen jsem to chtěl mít trochu vyrovnané. Nemám rád nespravedlivost ve hrách :-D Ještě když je to coop.

Díky za rady. - originalCZ

dělení a spravedlivost...
Ano, je to nespravedlivé, ačkoliv každá postava má minimálně jednu kartu "kořist", která sebere všechny mince v určité vzdálenosti, tak ji jen vhodně využít - takhle sebereš mince okamžitě a nikoliv až na konci kola, takže jinému ji můžeš ukradnout, přestože na ní stojí.

Jinak ještě k té nespravedlnosti - já s Zlodějkou myšlenek jsem sice měl nejvíce zlata z družiny, na druhou stranu jsem zase zaostával s expama a naše čarovnice, ta měla třetí level, když jsem se horko-těžko dostal na druhý. Takže to, že někdo má více peněz, má všechno možné vybavení ještě neznamená, že se má z družiny nejlépe.

24.5.2019 08:31:39

Stinolez
S tím lootem na konci kola není prava, že ti to někdo může vyfouknout, když na něm stojíš, protože lůtuješ ne na konci kola, ale na konci svého tahu:

"a character must also loot any money tokens or treasure tiles present in the hex he or she occupies at the end of the character’s turn."

24.5.2019 12:11:24

My bad> Jojo, tohle jsme si zase přečetli špatně mi, takže jsme se vzájemně do té doby okrádali. Teď to hrajeme už správně :) - Stinolez

Opakování neúspěšného scenare
Pokud 1.scénář bude neúspěšný, každý získá tolik zkušeností, kolik měl na konci scénáře, i když prohrál na životy nebo na karty, a tolik mincí.

Teoreticky tedy mohu hrát 1.scénář pořád dokola, než bude úspěšný a budu moci jít dál na 2.scénář. A vždy budu dostávat znova ty zkušenosti a mince při každém neúspěšném zahrani? Prosím o info, zda to je takto správně nebo se to pri opětovném hraní neúspěšného scénáře nuluje. Díky.

31.5.2019 20:14:49

HOnya> Ahoj, máš to správne. :)
Môžeš hrať dokola, kým ho nespravíš, a skúsenosti a mince to zostanú. Keď ho zdarne dokončíš, získaš ešte bonusové skúsenosti navyše. - Cardinalle

Neuspesny scenar

Mozem po neuspesnom scenary putovat do mesta a tam riesit dostupne akcie nakup predaj atd. a ktomu aj udalost v meste a po odchode na ten samy scenar aj udalost na ceste ci ako to je.Dakujem za odpoved.

26.6.2019 18:04:34

Gagarin5
Ano, to můžeš udělat. Pokud jdeš z Gloomhavenu na jakýkoli scénář, i na nesplněný scénář, vždy budeš mít událost na cestách.

26.6.2019 18:30:15 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Ascension Year Two Collector's Edition
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas