Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

nejake nejasnosti a nova postava odemcena

Tak se nam konecne odemkla nova postava, nez k tomu ale doslo par novych otazek vyvstanulo.

kultista karta 605

pohyb-1

utok-1

zemre-li plosny utok +2

taha se pro plosnak pri smrti modifikator? rekl bych ze ano, je tento utok jeste modifikovan o tech -1 co je nad tim? rekl bych ze ne je to tak spravne?

 

zemre-li pri mem utoku u ktereho mam prokleti nestvura uplatni se prokleti? rekl bych ze ne ze je to stejne jako s odvetou a otravou a pod ze takove efekty se neuplatni?

 

pokud prispivame velkemu dubu pokazde udelame krizek za kazde zlute pole nejdrive po 5ti pak po vice stoupa uroven gloomhavenu a po urcite dobe dosahne milniku a poskoci o jedna vyse, ale po 1000 zlatakach je vse vyplneno a gloomhaven urcite nebude na maximalnim blahobytu jak je to pak? uz uroven za prispevky nestoupa? nebo se jede dale?

 

posledni dotaz odemkl jsem zkazolova, prosim jak se Vam za nej hralo, je to prvni odemcena postava, jeho karticky mi prijdou ze uz musi clovek hodne planovat co a jak a po tom co jsem hral za surovce tak mi moc bojovy neprijde, nema temer vubec utocne karty, tak si rikam jestli radsi nevybrat nejakou ze zakladnich postav ale to mi pride skoda zase.

 

diky moc

 

12.3.2022 03:08:46

Takhle jsme jednotlivý věci hráli my:

Kultista: Je to zase další samostatný útok, takže to -1 z jeho předchozího útoku jsme nebrali v úvahu a tahali jsme modifikátor

Prokleti: To jsme přidávali i při smrti příšery, ale teď trochu váhám, jestli to bylo úplně podle pravidel.

Příspěvky: Už se křížky nedělají a ty musíš najít jiné způsoby, jak zvyšovat blahobyt.

Zkázolov: Co jsem hrál tuhle postavu, je už nějaká doba, ale moc dobře si pamatuju, že ten první dojem nebyl nejlepší :D Myslím, že jsem si k němu našel časem cestu, ale je to jiný styl hraní než se surovcem. Obecně každá postava má jiný možnosti, takže je potřeba chvilku zkoušet a učit se. 

 

12.3.2022 06:01:02

 

jeste jedna otazka karta 392 pro vsechny sve utoky cilici v tomto kole na zatracene nepratele(mnozne cislo ne jen na jednoho) pridej +2 k utoku, 

 

jak je to mozne kdyz pokud to dobre chapu muze byt vzdy zatracena jen jedna nestvura? nebo se odhazuje vzdy jen karta urcujici co dane zatraceni dela, ale zatraceni u nestvur zustava? protoze na kartach je napsano tuto kartu odhod ve chvili kdy tento nepritel zemre nebo je zahrana dalsi karta zatraceni, o odstraneni zetonu neni ani slovo takze po zahrani druhe karty bude mit nestvura z prvniho kola jeden zeton a v druhem kolem pridam na jinou nestvuru druhy zeton s tim ze pro obe bude platit to co je na te nove karte ze se deje se zatracenou nestvurou.takhle bych to chapal ja

 

to same potvrzuje karta 397 kdy mohu dat 2 zatraceni na jednu bytost, takze evidentne zatraceni na nestvurach zustava

@Jamesik11 

12.3.2022 09:19:51

Tady bych radši, kdyby to někdo potvrdil, ale pokud dobře pamatuju, tak žeton zůstává dokud potvora neumře. Karta určující, co žeton/y dělá, se odhazuje při zahrání jiné.

12.3.2022 10:20:31

jeste jedna doplnujici vec zeton mohu umistit na jakoukoliv takze i postavu ktera je za rohem v mistnosti kde jsme ale postava ji nevidi nebo ji musi videt?

13.3.2022 10:36:59

Zdar

  1. Pokud nestvůra zemře a je to utok s prokletím, tak prokletí se už do balíčku nestvůrám nedává.
  2. Zkázolov je také hodně dobrá utočná postava, jen se musí dobře naplánovat i zatracení… Je každopádně těžší na naučení než Surovec.
  3. Zatracená může být vždy jen jedna nestvůra. Pokud dáš žeton zatracení na jinou, tak ta první přestává být zatracená. (To množné číslo je tam z důvodu toho, že s určitými předměty či v kombinací určitých povolání to dokážeš :-))
  4. Nestvůra nemusí být ve výhledu, abys ji zatratil.

16.3.2022 10:32:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Zkázolov byl taky první nová postava, kterou jsem odemknul. Měl jsem to stejně jako ty - na první pohled jsem byl dost zklamaný a moc se na něj netěšil, nicméně po pár hrách jsem zjistil, že se za něj hraje skvěle. Je opravdu hodně silný a díky těm zatracením má vysokou variabilitu toho, co se dá dělat. Je samozřejmě méně přímočarý než Surovec a je potřeba si dobře plánovat akce a více koordinovat s ostatními hráči.

K tvým otázkám:

Na základě karty Rising momentum (lvl 8) (případně i Frightening Curse, lvl 1) se může stát, že Zatracení přeskočí na jiného nepřítele a může se stát, že na toho nepřítele zaútočíš v tomtéž kole, ve kterém jsi zabil toho předchozího - proto je tam to množné číslo.

Zatracení zůstává skutečně dokud nepřítel neumře, nebo nezahraješ jiné zatracení. Případně můžeš samozřejmě využít toho, že kdykoli můžeš jakoukoli z karet s dlouhodobým efektem odhodit na odhazovací hromádku, na kterou by měl přijít po ukončení efektu (buď na “spálené” karty, nebo normální odhazovací balíček): viz pravidla, str. 25: 

“I když se karta nachází v aktivní oblasti, považujte ji pro všechny potřeby pravidel za odhozenou nebo zničenou podle toho, kam po svém vyčerpání patří. Kdykoli se můžete rozhodnout ji přesunout na patřičnou hromádku, přijdete tím však o všechny dosud nevyužité bonusy dané karty.”

Velká výhoda Zkázolova je právě to, že při umisťování Zatracení není omezen viditelností - takže může Zatracení poslat na libovolného odhaleného nepřítele.

 

Lovu zdar :-) 

25.3.2022 10:18:03

@Suril Ahoj, diky presne jak rikas, je to postava vyssiho levelu proto byla az jako odmena kdyz uz clovek hraje chvili gloomhaven. to planovani je opravdu velike clovek musi hodne rozmyslet jake kombinace karet bude hrat a kdy protoze utocnych co nejsou na spaleni je fakt malo, kor ze zacatku.ale zase pri dobre kombinaci neni problem mit utok za 9 v zakladu bez modifikatoru a pokud se sikovne umisti treba zatraceni co bere kazde kolo 2 zivoty tak nez nestvura prijde tak je po ni

26.3.2022 01:46:53

Vybíráme z Bazaru

Warhammer 40.000 : Typhus
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas