Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Nedostatek postav nepřátel


U scénáře 3 jsme se setkali s tím že jsme rozmístili nepřátelé pro 4 hráče, což bylo mimo jiné 6 inoxských hlídek, ale ještě se měla na začátku každého kola jedna objevit. Jak jste to řešili, pokud je ve hře pouze šest postav inoxských hlídek?
20.1.2020 11:15:19

Nedostatek nestvůr
Myslím, že se žádná neobjeví, dokud nějakou nezabijete.
Pak se teprve začnou objevovat, použijete figurku zabité hlídky. A kdyby později zase žádná volná figurka nebyla, zase se hlídka neobjeví.

20.1.2020 11:39:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Omezený počet
Počet figurek monster je omezený, takže přidáte další jen pokud je to možné. Tohle není zmíněno nikdo v pravidlech ale takhle se to na BGG probíralo. Omezení je jen na figurky, ale ne třeba na stojánky, takže když dojoud všechni elitní tak pak musíte používat nějaké náhrady.

20.1.2020 13:01:29

pravidla
Vlastně se podobná situace řeší v pravidlech na str. 19 v odstavci "Odhalení místnosti". Objevování nestvůr bych řešil stejně, tedy jak už je popsáno níže.

20.1.2020 16:03:40

Souhlas

Přesně tak, nemáš figurky, neumisťuješ je na plán. V případě 3. scénaře jsme kvůli tomuto šli nejdřív pořešit zadní část a pak až řešili hlídky. Ale nechci radit. :)

20.1.2020 16:36:06

Odhalení místnosti / Přivolání
Jak odhalení místnosti a přivolání řeší tuto situaci následovně (dle pravidel).

Odhalení místnosti (str.19):
Figurky nestvůr mohou v extrémních případech dojít. V takovém případě umístěte nejprve nestvůry nejblíže k právě otevřeným dveřím a pokračujte s umisťováním hlouběji do místnosti, dokud figurky nedojdou.

Přivolání (str.31):
Pokud není žádné pole pro přivolání volné nebo již v zásobě nejsou figurky daného typu nestvůry, přivolání neproběhne.

To, co popisuješ ohledně scénáře 3, tak je sice "vyvolání" (speciální akce daná scénářem), kde se vyvolá na daném bodě, nebo na nejbližším prázdném poli, ale předpoklad je takový, že na to se aplikují všechna pravidla viz výše. Jak již bylo zmíněno - pouze počet potvor je limitující, takže pokud by ti došly stojánky a měl jsi stále žetony potvor, tak musíš vyvolat a nějak označit, jestli se jedná o základní/elitní potvoru.

Edit: to výše se třeba aplikuje i na sliz, který se jednou svojí akční kartou rozmnoží - dostane zranění a vytvoří svoji kopii, pakliže v průběhu dělení dojdou žetony slizu, tak pouze dostane zranění a nebude se množit.

20.1.2020 16:38:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Spoiler > Jen chci poprosit, aby se obecně v odpovědích nespoilovalo. Psát někomu, kdo je u 3.scénáře, jak se chová sliz, je spoiler a je škoda někoho připravit o "báječné" překvapení ve scénáři. - Suchar

Vybíráme z Bazaru

Unmatched: Tales to Amaze
Unmatched: Tales to Amaze
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas