Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Kde se ocitnou hrdinové, pokud selžou ve scénáři?

Co se stane, pokud hrdinové selžou ve scénáři? Objeví se v Gloomhavenu, nebo přímo v lokaci, ve které se pokoušeli plnit úkol? Obrací se karta události na cestách před každým pokusem?
5.5.2019 21:17:59

IMHO
Pokud scénář nebude úspěšný můžete ho ihned opakovat. Tzn.: neberete kartu “Na cestách”, nicméně se můžete vrátit do gloomhavenu, dokoupit věci atd. Potom ovšem musíte kartu “Na cestách” táhnout znovu.

#Edit : Přikládám citaci z FAQ

If we fail a scenario, can we immediately retry it?
Yes, your party location is still considered to be at that scenario, so you can fully recover hit points, cards, etc. and immediately do the scenario again without doing a road event, or you can return to town or do another scenario, but that may necessitate a road event before starting a scenario depending on the linking rules.

5.5.2019 21:21:24 | Upraveno autorem (porovnej)

off

Nechci zakládat nové vlákno, ale mám dotaz. Karta “Na cestách” se musí táhnout jen když jdu na dobrodružství z Gloomhavenu ? Když jdu z dobrodružství do Gloomhavenu tak ji netahám ?

Ve městě mohu dělat několik akci (nákup, lvlovaní, karta města, atd.), je jedno v jakém pořadí ?

5.5.2019 21:26:47

RE

Přesně tak, kartu na cestách táhneš jen cestou na scénář, odkudkoliv, pokud nemá návaznost.

Přesně, je jedno v jakém pořadí.

5.5.2019 22:10:20

...
To pak ale ztrácejí smysl negativní dopady z událostí na cestách, ne? Když můžu bez postihu umřít a pak hraji znovu, ale bez postihů.

5.5.2019 22:27:43

postih
Jestli je postih "ztráty" 3 hodin málo tak prosím :D. Určitě to můžete hrát s tím stejným postihem a nebrat si za scénář zkušenosti a peníze, ale to budou už upravená pravidla.

5.5.2019 22:42:52 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Mě to jenom přišlo divný z toho důvodu, že ten postih byl celkem citelný (nechci spoilovat konkrétní postih), takže nám první hra trvala asi 15 minut :D

6.5.2019 09:29:46

15 minut> To bych skoro řekl, že jste něco vyhodnotili špatně :D - Biskup

.> Je to možný, byla to první hra. A taky jsme nevěděli, že se dá zranění vynegovat zničením karty z ruky (nebo dvou z odhazovacího balíčku). - scarecrow

smrt x vyčerpání
Pokud jsem četl dobře pravidla tak postavy neumírají, pouze se vyčerpají a pak jdou znovu do boje. Představ si to tak, že utečeš těsně před smrtí, někde si dáš šlofíka a jede se dál. Zkoušet lítat mezi scénářema jako blázen má prostě svá rizika. Zase logicky... někde zůstanu(v jednom scénáři), tak se mi asi stane méně zážitků, než když půjdu přes půlku světa, ne?

6.5.2019 13:28:27

doporučení
Než si každej ze skupiny trochu zvykne na to jak pracovat s kartami a naučíte se využívat elementy a vzájemně si je generovat, tak doporučuju hrát na obtížnost easy. Tak po 3-4 scénářích můžetze nahodit třeba normal.

6.5.2019 14:12:09

konec scénáře
Chtěl jsem si ujasnit, jestli správně ukončuji scénář. Hrajeme ve dvou, hraji první a zabiji poslední nestvůru, což je podmínka ukončení scénáře.
a) Končí tím okamžitě scénář a ocitne se celá skupina okamžitě ve městě nebo při návazném scénáři v další lokaci ? Pokud ano, pak nikdy nelze sebrat minci za poslední nestvůru.
b) Druhá postava může dokončit kolo a sebrat minci případně mince/poklad, pak scénář končí, následuje přesun.
c) Můžeme zahrát další kolo, sebrat odměny a ukončit scénář.
d) Podmínkou ukončení jiného scénáře je zabít 10 nestvůr nebo přežít 10 kol. Můžeme pokračovat i po splnění podmínky ukončení scénáře a scénář opustit až uznáme, že pokračovat nemá smysl ?

18.1.2020 14:57:47

Nomad> Když dojde ke splnění cíle scénáře, dokončí se aktuálně probíhající kolo a tím scénář končí. (Z tebou popisovaných případů na to tedy sedí možnost b.).

Po skončení scénáře se hrdinové nacházejí na tom místě, kde scénář skončili a je na jejich rozhodnutí, jestli se vrátí do města, nebo budou pokračovat na propojený či úplně jiný scénář. - anupinka

Vybíráme z Bazaru

Heat
Heat
Akt. cena: 1250 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas