Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

mh

Karty prokletí ve scénáři "02 Mohylové doupě" (efekt scénáře)

V popisu ke scénáři “02 Mohylové doupě” je napsáno:

“Efekt scénáře: Do balíčku modifikátorů všech hrdinů přidejte po třech kartách prokletí.”

Chápu to správně, že před hrou si musí každý hráč do svého balíčku modifikátorů zamíchat tři karty prokletí?

Pokud ano, tak tady mám problém, i když vzhledem k naší situaci spíše teoretický. My jsme hráli jenom ve třech, takže jsme spotřebovali devět karet prokletí. Jenže co při hře čtyř hráčů? To je potřeba dvanáct karet prokletí, ale k dispozici je pouze deset karet prokletí určených do balíčků hráčů (s hvězdičkou v levém dolním rohu). Pak ještě existují další karty prokletí, ale se symbolem “m” v levém dolním rohu, neboli jsou určené pro nestvůry. V pravidlech se na straně 23 v odstavci “Prokletí” dokonce píše: "Všimněte si, že existují dva balíčky karet prokletí – jeden pro hrdiny se symbolem *, druhý pro nestvůry se symbolem m. Každá strana (hrdinové nebo nestvůry) proto může mít v jednu chvíli v balíčcích dohromady nejvýše 10 karet prokletí."

Jak to tedy správně udělat s počtem karet prokletí při hře čtyř hráčů? Nebo jsem větu “Efekt scénáře…” pochopil špatně a měl jsem to s kartami prokletí udělat jinak?

Děkuji za odpovědi.

26.4.2022 00:00:32

@mh chápeš to správně. Podotknu, že některé postavy mohou mít talent ignorovat negativní efekty scénáře. Nicméně pokud by byl nedostatek prokletí, tak se rozdělí co nejrovnoměrněji (tedy v tvém případě 3+3+2+2).

Oficiální FAQ: “If curses are distributed at the beginning of a scenario, distribute them as evenly as possible to all those affected, with players deciding cases of ambiguity.”

26.4.2022 06:49:32 | Upraveno autorem (porovnej)

mh

@Sady 

Děkuji za odpověď. Jen mě tedy překvapuje, že hned ve druhém scénáři, kdy hráči s hrou teprve začínají, je hned takováto pravidlová nesrovnalost, která není ani v pravidlech nijak popsána a je nutné číst nějaké FAQ. Přitom by podle mého názoru scénáři nijak extra neuškodilo, kdyby si každý hráč dal do svého balíčku jen dvě karty prokletí. Anebo tedy kdyby v balíčcích hráčů bylo o dvě karty prokletí víc, aby jejich celkový počet byl dělitelný maximálním počtem hráčů (tedy čtyřmi).

To není kritika, jenom povzdech. Po odehrání dvou prvních scénářů jsme zatím spokojeni.

26.4.2022 08:31:59

Vybíráme z Bazaru

Valley of Tears - ve fólii - zásilkovna v ceně
Valley of Tears - ve fólii - zásilkovna v ceně
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas