Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Karta požehnání a prokletí


Ahoj. Když si vytáhnu z balíčku modifikatorů kartu požehnání (prokletí) v rámci znevýhodněného (zvýhodněného) útoku, odhazeje se tato karta přestože nebyl vyhodnocen její efekt?

Pravidla:
Jakmile je tato karta tažena v rámci útoku, odstraňte ji po jejím vyhodnocení ze hry (neodhazujte ji na odhazovací balíček).

Díky
21.6.2019 13:07:35

Ano
Jednou tažena karta prokletí, požehnání se odhazuje zpět do svého výchozího balíčku. Vycházíme z českého znění pravidel, kde se píše o "tažení", ne o "vyhodnocení" karty.

Je to i relativně "legit" taktitka. Pokud víš, že tě čeká nějaký silný soupeř a máš v balíčku boj. mod. x karet prokletí + klasický úhyb. Není od věci se právě skrz zvýhodněné nebo nezvýhodněné útoky těchto modifikátorů zbavit dříve, než dojde na onen fight. Takový plošný zvýhodněný útok na 3-4 targety už ti nějaké to prokletí z balíčku vymaže. ;-)

21.6.2019 15:00:58

.. > Díky. Tak jsem to hrál. Jen teda právě v českých pravidlech se píše jak o tažení, tak o vyhodnocení (viz. má citace z pravidel). - egonpys

dodatek> Máš ohledně pravidel pravdu, a tak jsem si prošel pro jistotu internet a výsledek je takový, že je to jak píši.

https://www.reddit.com/r/Gloomhaven/comments/836ath/curses_and_advantage/

Přijde mi to takové intuitivní. - Francooaa

Vybíráme z Bazaru

Amun-Re
Amun-Re
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas